De “la bloc” la mânăstire! „Nelu Curcă” a ajuns de nerecunoscut şi nu mai ţine legătura cu niciunul dintre actorii sitecom-ului care l-a făcut celebru

  Top Tabu
  26/06/2019
  Comentariile sunt închise pentru De “la bloc” la mânăstire! „Nelu Curcă” a ajuns de nerecunoscut şi nu mai ţine legătura cu niciunul dintre actorii sitecom-ului care l-a făcut celebru

De curând, am văzut pe Facebook un filmuleţ în care apărea Mihai Coadă, actorul care i-a dat viaţă personajului Nelu Curcă în serialul „La bloc”. Îmbrăcat în rasă, artistul avea, pe lângă barba-i de călugăr, şi un discurs impresionant, parcă vorbea din suflet.

Zilele astea, Mihai Coadă povesteşte în că era vorba tot despre un rol. “Am fost cooptat -într-un spectacol religios, se numeşte “Brâncovenii şi Ivireanu iubire de biserică şi de neam”. E un spectacol făcut integral de Biserica Ortodoxă Română de la producţie până la organizare. Eu joc rolul sfântului Antim Ivireanu”, mai spune artistul.

De fapt, din 2012, de când a ieşit la pensie, actorul ploieştean a răspuns mai rar invitaţiilor de a juca în diverse piese. Face excepţie doar când vine vorba, spune el, de spectacole „fără prostioare”, ale unor vechi colegi pentru „Şcoala Altfel”.

Cu foştii parteneri de filmări din serialul care l-a făcut celebru, nu mai ţine legătură. Mihai Coadă spune că drumurile lor sunt despărţite de „mersul lui duhovnicesc” cu care ei nu au tangenţe.

CITEȘTE ȘI: Un cunoscut medic prezintă avantajele rugăciunii. Efecte concrete asupra bolnavilor

Mănăstirea, o oază de linişte

De călugărit, Mihai Coadă nu s-a călugărit. Şi explică în detaliu, pentru ca oamenii să ştie cum stau lucrurile cu adevărat.

Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Aici particip doar la o parte din activităţile mănăstirii, vin la slujbe, duminica şi în sărbătorile religioase. Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.r. – nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva. ”, povesteşte actorul, tot în Click.

Eu am familia în Ploieşti, sunt căsătorit, am un băiat şi o fată şi două nepoţele. Una de 6 ani şi una de 4, Bianca Maria şi Sofia Maria, care se uită şi ele la serial în reluare, cum o fac şi alţi copii, şi nu le vine să creadă cât de mare este diferenţa între ce văd la tv şi ce au în faţă.”, mai spune Mihai Coadă.

Actorul recunoaşte că, la un moment dat, fiica sa ar fi vrut să facă teatru, dar a sfătuit-o să renunţe.

Comentarii:

Sursa


About