Departamentul de Stat al SUA le cere americanilor să evite călătoriile în China

  Top Tabu
  8 months ago
  0
  64

Statele Unite au lansat luni un apel americanilor să evite dacă este posibil să meargă în China din cauza epidemiei de pneumonie virală care a făcut deja peste 80 de morţi, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Toate produsele din China pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului vor fi verificate! ANPC: ‘Un semnal de alarmă’

Departamentul de Stat a emis o atenţionare de călătorie şi mai categorică pentru provincia Hubei, epicentrul contagiunii, cerându-le americanilor să nu meargă deloc acolo.

Până în prezent, SUA le recomandaseră cetăţenilor lor să dea dovadă de prudenţă în cursul deplasărilor în China. La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de Stat şi-a revizuit atenţionările sale prima dată după apariţia acestui nou coronavirus pentru a-i avertiza contra pericolelor, dar fără să îi îndemne să renunţe la călătoriile la faţa locului.

Diplomaţia americană a subliniat că dispune de o capacitate redusă de a oferi servicii de urgenţă cetăţenilor americani în provincia Hubei după anunţul, duminică, evacuării personalului consular american din Wuhan.

În cazul unei călătorii inevitabile în China, Departamentul de Stat i-a îndemnat “să evite orice contact cu persoanele bolnave”, “să evite animalele” şi “produsele de origine animală cum ar fi carnea nepregătită”.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *