Deputatul USR Ungureanu, plângere penală pe numele unor foşti miniştri ai Sănătăţii/ UPDATE

  Top Tabu
  10 months ago
  0
  74

UPDATE: În ciuda documentului publicat de HotNews.ro, deputatul Emanuel Ungureanu susţine că plângerea penală nu îl vizează pe Vlad Voiculescu.

“ATENȚIE!

Plângerea penală depusă astăzi la DNA împotriva unor funcționari din Agenția Națională de Transplant din România NU îl vizează pe fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu este SINGURUL ministru al Sănătății care a luptat cu toate puterile împotriva mafiei din sistemul de transplant și din Agenția Națională de Transplant.

Am colaborat excelent cu Vlad Voiculescu pentru demascarea legăturilor sulfuroase din cadrul Agenției Naționale de Transplant și am demascat împreună faptele de corupție comise de funcționari din această instituție!

Vlad Voiculescu a trimis, în timpul mandatului de ministru al Sănătății, mai multe sesizări la DIICOT împotriva mai multor funcționari din cadrul ANT pe baza unor rapoarte ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătății.

Vlad Voiculescu a fost și rămâne partenerul meu constant în lupta împotriva sistemului de transplant corupt, căpușat de indivizi fără scrupule, care au tranzacționat pe sume uriașe destinul unor bolnavi aflați în fază terminală!”, scrie Ungureanu pe Facebook.

Ştirea iniţială:

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA o plângere penală împotriva a patru miniștri ai Sănătății – Cseke Attila (UDMR), Eugen Nicolăescu (PNL), Nicolae Bănicioiu (ex-PSD, în prezent Pro România) și Vlad Voiculescu (PLUS) – pe care i-a acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit plângerii lui Ungureanu, obţinută de Hotnews, Vlad Voiculescu este acuzat de abuz în serviciu pentru că a semnat Ordinul nr. 931/2016 din 5 august 2016, ordin care prevede că Serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov este desemnat din nou ca unitate care „realizează coordonarea activităţilor de transplant”, dar a fost eliminată sintagma „la nivel national”.

„Prin Ordinul nr. 931/2016 din 5 august 2016 privind modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2015 şi 2016, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 386/2015, Serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov al municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov este desemnat din nou ca unitate care ‘realizează coordonarea activităţilor de transplant’ dar a fost eliminată sintagma ‘la nivel national’. 

Comisia de control constată faptul că, delegarea coordonării activităților de transplant la nivel național de la Agenția Națională de Transplant la Serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov s-a făcut prin ordine de ministru, succesiv, cu încălcarea prevederilor legale. Conform O.G. 79/2004, Art. 1 (2), lit.b, unul dintre scopurile pentru care a fost înființată Agenția Națională de Transplant este ‘coordonarea activităţii de prelevare, preparare, conservare, validare, alocare şi transport pentru transplantul de ţesuturi şi celule umane pentru utilizare terapeutică pe teritoriul României’ or tocmai acest scop nu a mai fost îndeplinit după delegarea lui la Serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov al municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov.

Legislație încălcată: Legea 95/2006, O.G. 79/2004”, se arată în plângerea lui Ungureanu. 

Cei patru miniștri sunt acuzați că au transferat coordonarea activității naționale de transplant de la Agenția Națională de Transplant către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, în condițiile în care Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prevede că “coordonarea, aprobarea şi implementarea oricăror dispoziţii privind activitatea de transplant revin Agenţiei Naţionale de Transplant.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *