Doi bărbaţi din Timişoara s-au prezentat la spital, speriaţi că ar putea fi infectaţi cu coronavirus. Vor fi izolaţi la domiciliu

  Top Tabu
  30/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Doi bărbaţi din Timişoara s-au prezentat la spital, speriaţi că ar putea fi infectaţi cu coronavirus. Vor fi izolaţi la domiciliu

Doi bărbaţi din Timişoara s-au prezentat, joi, la Spitalul Militar din Timişoara, spunând că ar putea fi infectaţi cu coronavirus. Medicii i-au transferat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde specialiştii au stabilit că nu se impune internarea lor în unitatea medicală, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat pentru News.ro, că cele două persoane care s-au prezentat la Spitalul Militar, apoi au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase, au prezentat doar febră uşoară şi vor fi izolate la domiciliu.

”Au sosit la Spitalul de Boli Infecţioase două persoane, una dintre ele lucrează într-o fabrică din Timişoara. Această persoană prezintă febră cu o uşoară simptomatologie de gripă. Nu a avut contact cu persoane care au fost în China şi nici nu a fost în zona endemică din această ţară. I se recoltează probe pentru virus gripal şi i se recomandă izolare la domiciliu şi să revină la spital în caz de agravare”, a declarat Musta.

Citește și: Un șofer beat și fără permis a făcut un accident, a lăsat mașina și a mințit la spital

Nici cea de-a doua persoană nu va rămâne internată.

”Al doilea domn care a ajuns la spitalul nostru lucrează la Aeroport, la Punctul de Frontieră şi probabil acesta a fost motivul pentru care s-a prezentat la Spitalul Militar. Acesta prezintă încă de ieri febră cu o uşoară tuse, dar are o stare generală bună. Nu intră nici el în criteriul de cazuistică în ce priveşte coronavirusul. I se recomandă acelaşi lucru, să stea izolat la domiciliu şi să se prezinte la unitatea medicală în caz de agravare”, a mai declarat Vrgil Musta.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara spun că sunt pregătiţi în cazul în care apar cazuri de infecţie cu coronavirus.

De asemenea, ei spun că sunt persoane care se prezintă la unitatea medicală, speriate de virusul din China.

Sursa


About