Doi roboţi vor desfăşura activităţi de terapie alături de copii în cabinetele psihologice ale Centrului de Autism ‘Marea Neagră’

  Top Tabu
  02/04/2019
  Comentariile sunt închise pentru Doi roboţi vor desfăşura activităţi de terapie alături de copii în cabinetele psihologice ale Centrului de Autism ‘Marea Neagră’

Doi roboţi vor desfăşura, începând de marţi, activităţi de terapie alături de copii în cabinetele psihologice ale Centrului de Autism „Marea Neagră” din municipiul Constanţa. Roboţii vor fi prezenţi în sesiuni de terapie de 20 de minute, pe parcursul cărora pun întrebări şi oferă răspunsuri, dar vor şi dansa şi vor cânta, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat, echipa de psihologi de la Centrul de Autism „Marea Neagră” din Constanţa este completată de doi roboţi Nao V6 de ultimă generaţie. Cei doi roboţi Nao vor avea prima şedinţa de terapie alături de copii, marţi, la ora 11, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, ocazie cu care va fi lansat proiectul Robotul Nao – terapeutul copiilor.

Începând cu luna aprilie, Nao îşi va desfăşura zilnic activitatea alături de copii în cabinetele psihologice ale Centrului de Autism „Marea Neagră”, în sesiuni scurte de terapie, cu durata de 20 de minute, pe parcursul cărora va pune întrebări şi va oferi răspunsuri. Pe lângă rolul de terapeut, Nao ştie să danseze, să cânte şi chiar să ofere răspunsuri pline de umor copiilor.

Citește și: A doua etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 începe astăzi

„Robotul Nao este socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume, a ajuns să lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în mai bine de 100 de ţări din întreagă lume. Nao a fost folosit în cadrul programului Robot for autism. Rezultatele obţinute sunt considerate spectaculoase de către specialişti, deoarece Nao reprezintă un puternic motivator pentru orice copil. Nao nu este o încercare, un test sau un prototip de robot, este o certitudine care s-a bucurat de multe upgrade-uri în aceşti 14 ani de când este lansat pe piaţă. În mod normal, copilul evita contactul cu specialistul, indiferent dacă este educator, profesor sau psiholog, dar în relaţia cu Nao, comunicarea şi tot ce ţine de interacţiune vine de la sine. Comunicarea reprezintă o recompensă pentru copil”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic „Marea Neagră”.

Proiectul NAO este implementat şi în România, în beneficiul copiilor cu autism, datorită finanţării de 35.000 de euro primite prin programul „RO SMART în Ţara lui Andrei” iniţiat de OMV Petrom.

Sursa citată menţionează că, în urma numeroaselor solicitări primite din întreagă ţară, robotul NAO va merge într-un turneu pentru a cunoaşte şi pentru a interacţiona cu câţi mai mulţi copii. De asemenea, va fi prezent în majoritatea târgurilor şi expoziţiilor desfăşurate pe tema educaţiei.

Sursa


About