Doi studenți din Cluj sunt sub observație medicală după ce au revenit din China

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  53

Doi studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) din Cluj-Napoca se află sub observație medicală după ce s-au întors în România în urma unor turnee efectuate în China, țară afectată de epidemia cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al AMGD Cluj-Napoca, transmis luni, un student care a fost în turneu cu Filarmonica „Banatul” din Timișoara este monitorizat medical de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

„Academia Naţională de Muzică confirmă faptul că un student al Facultăţii de Interpretare Muzicală a participat la turneul efectuat de Filarmonica din Timişoara în China, în perioada 3 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020. El a sosit miercuri, 22 ianuarie 2020, în Cluj–Napoca. Din informaţiile pe care le-am primit de la acesta, joi dimineaţa s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a comunicat că nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. Studentul este izolat la domiciliu timp de 14 zile, iar starea sa de sănătate este monitorizată de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

Citește și: Ce a scris presa internaţională despre calificarea Simonei Halep în sferturile Australian Open

De asemenea, o altă studentă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” s-a întors vineri, 24 ianuarie 2020, din China, unde a efectuat un turneu cu o orchestră din Bucureşti.

„Din informaţiile pe care le avem, aceasta a mers direct în localitatea de domiciliu, Brașov, pentru a-şi efectua analizele”, se mai arată în comunicatul AMGD Cluj-Napoca.

Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara stau acasă timp de 10 zile ca măsură de prevenție după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat și în orașul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web, potrivit Reuters.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *