Ești pasionat de sporturile de iarna? Top atracții turistice din România pe care nu trebuie să le ratezi în 2022

  Top Tabu
  27/01/2022
  Comentariile sunt închise pentru Ești pasionat de sporturile de iarna? Top atracții turistice din România pe care nu trebuie să le ratezi în 2022

Gaston Rebuffat, un celebru alpinist francez spunea că: „Munții sunt o lume deasupra lumii”. Cine are microbul muntelui în sânge rezonează perfecte cu aceste cuvinte. Indiferent că este vară sau iarnă munte va reprezenta întotdeauna o enigmă pe care mulți încearcă să o descifreze.

 

Românii se pot bucura de frumusețea muntelui indiferent de anotimp datorită Munților Carpați care au înălțimi de peste 2000 de metri ceea ce face iarna un adevărat spectacol pentru iubitorii sporturilor de genul. Dacă iubești să schiezi sau să te dai cu placa atunci acest articol este pentru tine.

 

Top atracții turistice din România pe care nu trebuie sa le ratezi în 2022

 

  • Pârtia Măgura Cârlibaba

 

Ai auzit de această pârtie? În Bucovina frumoasă locul este faimos deja, păcat că nu și în întreaga Românie. Pârtia are o lungime de 1100 metri și grad de dificultate mediu, ceea ce o face oportună chiar și pentru începători. Dacă mergi cu gașca de prieteni în acest loc binecuvântat de natură ia în vedere să-ți pui în bagaj măcar două geci de snowboard și echipament complet de schi pentru că gerul aici este la el acasă datorită temperaturilor extrem de mici. De aceea, pe boarders.ro găsești oferte și reduceri imbatabile, așa că nu le rata. Transportul se face prin cablu, iar tipul de instalație dispune de teleschi cu dispozitive de tractare bipost și monopost, iar accesul se face doar cu cartele returnabile.

 

  • Pârtia Mărișel

 

La 50 de kilometri de Cluj-Napoca te așteaptă pârtia Mărișel care are o priveliște spectaculoasă asupra lacului Beliș-Fântânele. Peisajul din zonă îți taie răsuflarea pentru că se cunoaște frumusețea neasemuită a Munților Apuseni, așa că te vei putea desfăta în totalitate de frumusețea iernii din Ardeal. Baza de agrement are patru pârtii cu grad de dificultate diferite; dispune de o pârtie pentru sanie pentru cei mai puțin curajoși și copii, două pârtii albastre perfecte pentru novici, o pârtie roșie pentru cei cu experiență și o pârtie neagră pentru iubitorii înfocați de schi și snowboard.

 

  • Pârtia Mădaraș

 

Pârtia se găsește în județul Harghita și ai putea fi tentată să crezi că turismul în zonă este mai accesibil în anotimpurile calde, dar adevărul nu este deloc așa. Frumusețea Harghitei este fără echivoc, iar pârtia Mădaraș, deși puțin cunoscută este uluitoare. Dacă nu-ți place aglomerația de pe pârtiile cunoscute, Mădăraș este soluția ideală. Din vârf poți admira depresiunea și Munții Piatra Craiului și frumoșii Făgăraș.De asemenea, la baza stațiunii trebuie să achiți o taxă de 10 lei care servește pentru întreținerea drumului, iar curățenia te va surprinde plăcut. Mulți consideră că zona pare de peste hotarele țării. Atât este de frumoasă și îngrijită, iar iubitorii sporturilor de iarnă nu vor regreta alegerea făcută.

 

În concluzie, aceste trei opțiuni sunt mai puțin cunoscute, dar absolut spectaculoase și te vor face să revii cu drag iarnă de iarnă.

 

Sursă foto: Unsplash.com


About