Eurovision nu va putea fi transmis nici pe Pro TV – vezi de ce

  ioana
  4 years ago
  0
  685

eurovision

Eurovision 2016: Nicio televiziune din România nu va putea transmite ediția din acest an a show-ului. Deși Pro TV a înaintat o ofertă către European Broadcasting Union pentru a obține drepturile de difuzare, postul de televiziune a fost refuzat.

Decizia vine ca urmare a retragerii TVR din calitatea de membru a EBU (European Broadcasting Union) – cea mai mare asociație a televiziunilor publice și totodată organizatorul competiției muzicale. Această decizie a fost luată deoarece TVR nu și-a plătit datoriile față de EBU, în valoare de 14,5 milioane de euro. După mai multe încercări nereușite de a rezolva această situație, oficialii EBU au anunțat pe 22 aprilie că România nu va mai putea participa anul acesta la Eurovision.

Pe pagina oficială de Facebook a asociației a fost anunțat în cursul acestei zile faptul că nici o altă televiziune din România nu va putea transmite show-ul deoarece doar televiziunile publice au drept de difuzare.

Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta”, a explicat EBU.

Prin urmare, România nu va avea nici un reprezentant la Eurovision 2016 și urmează ca situația pentru 2017 să fie analizată.


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *