Experiment istoric! Ce s-a întâmplat cu semințele care au încolțit pe Lună

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  123

In urma cu cateva zile, chinezii anuntau o reusita istorica, ceva ce nimeni niciodata nu a mai facut. Anuntau ca in cadrul misiunii lor pe partea nevazuta a Lunii, Chang’e-4, mai multe seminte de bumbac aduse pe satelit au incoltit. Minunea a tinut insa putin.

CITEȘTE ȘI: Cea mai apreciată reclamă care TE MOTIVEAZĂ să slăbeşti /VIDEO

Desi supravietuisera lansarii in spatiu si dificilei calatorii spre Luna, intr-un mediu cu un nivel mare de radiatii, in final au murit. De vina e tot Luna, cu conditiile sale vitrege, arata Live Science.

Intr-o conferinta de presa, conducatorul misiunii, Liu Hanlong, a dat trista veste, explicand ca, la venirea noptii, plantele s-au confruntat cu temperaturi de minus 52 de grade Celsius (desi ar fi putut ajunge chiar pana la minus 180 de grade Celsius) si nu au rezistat.

CITEȘTE ȘI: Semințele de grapefruit, cel mai simplu remediu naturist împotriva RĂCELII și GRIPEI

Unele plante sunt mai rezistente decat altele la temperaturi scazute, folosindu-se de tot felul de mecanisme pentru ca apa din interiorul lor sa nu inghete. Unele plante pur si simplu se deshidrateaza, pentru ca apa sa nu fie transformata in cristale de gheata. Nu insa si bumbacul, care pe Pamant creste in regiuni calde. Acesta nu este din start adaptat la temperaturile scazute.

CITEȘTE ȘI: Care este distanța optimă pentru a-ți PROTEJA OCHII când te uiți la TV

Prin urmare, socul reprezentat de frig a fost unul brutal si subit. Apa din interiorul boabelor incoltite a inghetat rapid. Vestea buna e ca, cel mai probabil, plantele au murit instantaneu, fara prea multa suferinta.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *