Familie de români arestată de trupele SWAT pentru că a tăiat porcul

  ioana
  4 years ago
  0
  1,483

O familie de români a fost luată cu asalt de trupele SWAT din propria curte din Chicago în timp ce tăiau porcul de Crăciun.

Special forces soldiers train at Fort Bragg, N.C. Soldiers in their specialty and other critical jobs get bonuses in the coming year. Army photo

Potrivit crimetime.ro, un vecin de al românilor a sesizat poliția, întrucât din curtea acestora se auzeau ”răgete desprinse parcă din iad”, semn că un masacru avea loc.

La sosirea trupelor SWAT, scena care avea loc este una probabil obișnuită pentru noi, românii, însă pentru ei a părut desprinsă dintr-un film de groază. Unul dintre bărbații prezenți ținea un lighean în care colecta sângele porcului, în timp ce un altul pârlea animalul cu o butelie de gaz.

taierea-porcului-9802

(fotografie cu titlu de prezentare a datinei românești de a tăia porcul de Crăciun)

Americanii i-au dus pe români la secția de poliție. Un avocat român a fost cel care i-a scăpat din bucluc, aducând ca argument legea care acordă dreptul la libertate culturală în privinţa ritualurilor tradiţionale. Ca urmare, românii au fost eliberați din arest, însă au primit un avertisment și urmează să fie supravegheați timp de 2 ani.

Tăierea porcului este unul dintre cele mai importante obiceiuri românești, urmat bineînteles de prepararea bucatelor tradiționale de Crăciun. Cu siguranță și familia de români în cauză a vrut să se bucure de spiritul autentic românesc, fără însă să se gândească la consecințe și la discrepanțele dintre cultura americană și cea românească.

Această tradiție este considerată ca fiind prea brutală nu numai de americani, ci și de Uniunea Europeană care a introdus anumite norme pe care toate statele membre trebuie să le respecte. Începând cu anul 2007, când am devenit membri ai UE, orice român care vrea să taie porcul de Crăciun trebuie să ceară anestezierea animalului cu ceea ce se numește pistol cu glonț captiv. Prin această metodă întreg sistemul nervos al animalului este distrus și prin urmare suferă mai puțin.

 


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *