Femei peste 90 de ani, pe lista pentru consilieri locali

  Raluca Pascu
  02/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Femei peste 90 de ani, pe lista pentru consilieri locali

alegeri-locale-2015-astazi-sunt-alesi-aproape-900-de-primari-si-peste-10-000-de-consilieri-9863

Nonagenari, pe listele pentru consilieri locali: Trei femei în vârstă de 87, 90 şi 91 de ani candidează la funcția de consilier local în comuna Sîmbureşti din județul Olt. Una dintre candidate a aflat însă de la reporterii Digi24 că este pe liste, iar alta este imobilizată la pat.

De negăsit, imoblizată la pat sau fără să știe de candidură. Aceasta este situaţia unor candidate la alegerile de duminică pentru consiliul local Sîmbureşti, Olt.tryi

Dumitra Dragnea nici nu știa că este pe listele electorale:

Dumitra Dragnea: Eu abia îmi trag sufletul…

Reporter: Şi cum de aţi ajuns pe liste?

Dumitra Dragnea: Păi nu ştiu ! Eu, ce să mai candidez eu? Pentru ce?

Reporter: Pentru consilieri locali aici!

Dumitra Dragnea: Păi nu mai trăiesc mult, doamnă! Dacă m-a pus, să mă șteargă! (discutie purtata de reporterii Digi 24 cu femeia)drfth

Celelalte venerabile candidate nu au putut fi contacte. Despre una dintre ele, vecinii spun că e imobilizată la pat.

„E bătrână, e bătrână… Nu cred că ar face față, că ea cred că nu mai poate să mai ia marea împărtășanie de la popa”, spune un vecin.

Deşi iniţial candidatul la primărie care le-a pus pe listă pe doamne a fost de acord să vorbească cu echipa Digi24, la ora stabilită pentru interviu a fost de negăsit. Reprezentanții partidului din care face parte spun că nu ştiau de situaţie.

„Eu nu pot să comentez până nu ştiu. Poate că ce îmi spuneţi dumneavoastră sunt fabulaţii, sunt invenţiile unora. Până când nu fac eu investigaţii să mă conving despre ce este vorba nu pot să comentez”, spune Jenel Copilău, vicepreşedinte filialei județene a partidului pe lista căruia se află candidatele.

Nici contracandidaţii nu ştiau nimic.

Gerasela Sandu, candidat la primăria Sîmburești: „Trebuie întrebați, discutat, sunt de acord, nu sunt de acord și numai după ce dumnealor își pun semnătura”.

Legea cere şi o listă de susţinători.

„Cel puţin unu la sută din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente şi listele electorale complementare, dar nu mai puţin de o sută în cazul comunelor”, explică Tania Olteanu, purtător de cuvânt al Biroului Electoral Județean Olt.

Nu sunt singurele cazuri de candidați cu vârste înaintate. Potrivit Biroului Electoral Central, la nivel naţional alţi 28 de candidaţi, 22 de bărbaţi şi şase femei, au vârste cuprinse între 80 şi 90 de ani. Legea impune o vârstă minimă pentru candidați, dar nu și o vârstă maximă.


About