Folosirea canabisului pentru tratarea afecțiunilor grave în Franța ar putea începe în septembrie

  Top Tabu
  4 weeks ago
  0
  22

Prescrierea canabisului “ca ultimă măsură” pentru pacienții cu afecțiuni grave din Franța ar putea începe în luna septembrie, a informat joi un oficial din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului (ANSM), informează site-ul postului BFM, potrivit stiri.tvr.ro.

Experimentul privind utilizarea canabisului în scop terapeutic urmează să dureze doi ani și să implice aproximativ 300 de pacienți cu afecțiuni grave precum epilepsie, dureri neuropate, efecte adverse ale chimioterapiei sau scleroză multiplă.

Citește și: Vești pentru români! Apar noi modificări în Legea Pensiilor

“Obiectivul este ca experimentul să poată fi oferit pacienților la începutul anului academic 2020, în luna septembrie”, a declarat directorul adjunct al ANSM, Christelle Ratignier-Carbonneil.

Din cauza faptului că legislația din Franța interzice cultivarea plantelor care au un nivel de peste 0,2% de substanță thc, Agenția Națională a Medicamentului urmează să apeleze la “producătorii străini”.

Experimentul urmează să se desfășoare în mai multe spitale din Franța. Acesta va fi administrat în urma unei prescripții inițiale scrise de un doctor specialist sau neurolog.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *