Galați: O morgă modernă va fi construită în curtea celui mai mare spital din sud-est

  Top Tabu
  18/12/2019
  Comentariile sunt închise pentru Galați: O morgă modernă va fi construită în curtea celui mai mare spital din sud-est

O clădire pentru morga Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” va fi construită la Galați. Morga, aflată acum la subsolul spitalului, va fi mutată într-o clădire nouă, construită de la zero, ce va avea trei etaje şi dotări moderne, scrie Mediafax.

Reprezentanții Consiliului Judeţean Galaţi au alocat, din bugetul propriu, aproape 11 milioane de lei pentru această investiție.

Clădirea va fi construită în curtea Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

Conform proiectului, morga care acum se găsește la subsolul unității medicale va fi mutată într-o clădire nouă, construită de la zero în curtea spitalului. Noua clădire va avea trei etaje şi dotări moderne pentru specialiști și pentru studenții mediciniști. Lucrarea ar putea începe în această iarnă, în funcție de evoluția vremii.

Citește și: Substanță pentru curățenie, sursa mirosului care a dus la evacuarea a zeci de oameni

„Am alocat din bugetul propriu aproape 11 milioane de lei pentru construirea unei Prosecturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Astfel, vom muta morga într-o clădire nouă care va fi construită de la zero în curtea unităţii medicale. Clădirea va avea trei etaje şi va dispune de laborator de anatomie patologică, camera rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cel mai mare spital din sud-estul țării trece prin mari transformări. Clădirea spitalului, ambulatoriul și Unitatea de Primiri Urgențe sunt modernizate, extinse, consolidate și dotate cu aparatură medicală nouă.

De asemenea, în curte se construiește o parcare supraetajată cu heliport și au fost amenajate două buncăre pentru acceleratorul liniar de particule necesar bolnavilor de cancer.

Sursa


About