Gripă în județul Sibiu – Sunt internate 35 de persoane

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  70

Treizeci şi cinci de cazuri de gripă sunt internate, luni, în sputalele din județul Sibiu, 20 fiind la copii, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. În colectivităţi au fost raportate 94 cazuri de absenteism cu suspiciune de gripă potrivit news.ro.

”La nivelul judeţului Sibiu, situaţia cazurilor cu suspiciune de gripă este comparativă cu cea de săptămâna trecută. Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără a necesita internare. Astăzi la ora 12:00 erau internate în spitalele din judeţ 35 de cazuri de gripă, dintre care 20 la copii. În colectivităţi au fost raportate 94 cazuri de absenteism cu suspiciune de gripă”, a anunţat, luni, DSP Sibiu.

Sursa citată a precizat că personalul de specialitate al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu colaborează în permanenţă cu autorităţile sibiene, monitorizând aspectele legate de circulaţia virusului gripal sezonier.

”Măsurile pentru prevenirea răspândirii gripei în unităţile de învăţământ au fost aplicate conform instrucţiunilor, iar dacă va fi cazul, vor fi stabilitate recomandări suplimentare. De asemena, au fost evaluate şi stocurile de materiale sanitare din secţiile de boli infecţioase ale unităţilor sanitare din judeţ, acestea fiind în cantităţi suficiente, cu o gestionare corespunzătoare perioadei. Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) şi respectarea unui regim de viaţă sănătos (alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare), esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă, ţinându-se cont în special de evitarea oricăror aglomeraţii din spaţiile publice”, a mai transmis DSP.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu au anunţat că Gradinita Bungard este are cursuri suspendate 3 zile, fiind afectaţi 13 copii.

Un pacient în vârstă de 43 de ani, cu diagnostic de gripă confirmat de analizele de laborator a decedat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *