I-a prezis moartea lui Ceaușescu și a murit exact așa cum a zis, cu o lună înaintea dictatorului! Minunile ”Sfântului Ardealului”, mărturii despre cele săvârșite de Arsenie Boca

  Top Tabu
  30/11/2019
  Comentariile sunt închise pentru I-a prezis moartea lui Ceaușescu și a murit exact așa cum a zis, cu o lună înaintea dictatorului! Minunile ”Sfântului Ardealului”, mărturii despre cele săvârșite de Arsenie Boca

Cozi de câțiva kilometri s-au făcut zilele trecute la Prislop, la mormântul celui pe care creștinii îl numesc ”sfântul Ardealului”. Mai exact, pe 28 noiembrie s-au comemorat 30 de ani de la moartea celui lui Arsenie Boca, iar credincioși din toată țara au mers în pelerinaj la mănăstirea din Hațeg.

Astfel, un sobor de arhierei, preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie și slujbe de pomenire. Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oferit detalii despre demersul canonizării Părintelui Arsenie Boca, proces aflat în desfășurare în cadrul Patriarhiei Române.

Citește și: Cum a apărut Moș Crăciun? Cele mai curioase lucruri despre Sărbătoarea Nașterii Domnului

Chinuit de securiștii pe care i-a speriat cu duhul lui

Pentru că devenise căutat de mulți oameni care credeau în cuvântul, în povața lui, Arsenie Boca a strânit interesul securiștilor care l-au urmărit și l-au anchetat, l-au chinuit ca să-i afle ”secretul”. Arhivele Naționale păstrează probe despre cum i s-au regizat arestări, cum a fost încarcerat în mai multe rânduri și cum a fost trimis să muncească la Canalul Dunăre-Marea Neagră, alături de alți deținuți politici.

Ba chiar se sugerează că părintele Arsenie Boca ar fi sfârșit nu de moarte naturală, ci din cauza chinurilor, a torturilor la care l-a supus Securitatea, după ce i-ar fi prevestit lui Ceaușescu însuși că va muri în decembrie 1989. I-ar fi zis dictatorului că va muri la o lună de la trecerea sa în neființă și exact așa a fost: Arsenie Boca a trecut la cele sfinte în noiembrie,  iar Ceaușescu a fost executat în decembrie.

De fapt, lumea spune că Arsenie Boca și-ar fi prevestit propriul cu ani înainte. Pe crucea pe care și-a comandat-o înainte de a-i veni ceasul cu mult, a cerut să-i fie scris anul morții „1989′. Muncitorul ar fi întrebat: „Nu greșim?’. Iar Arsenie Boca i-ar fi răspuns: „Nici un ceas din 1990′.

Sunt multe povești despre minunile care s-ar fi săvârșit chiar la slujbă de înmormântare a părintelui. Iată ce a mărturisit o maică de la Schitul Cornet:

„Când s-a întors sicriul pentru a pleca spre cimitir am văzut clar cum Părintele Arsenie Boca a deschis ochii! I-am văzut clar ochii albaștri. Când am auzit că și alții au văzut acest lucru, am înțeles că nu a fost o nălucire’.

Groparul, bărbatul care i-a săpat groapa, a povestit despre semnul cutremurător pe care l-ar fi văzut, la fel, și alți credincioși veniți să-l petreacă pe Arsenie Boca pe ultimul drum.

„Când s-a făcut slujba de înmormântare din Biserică eram toți afară și a apărut o cruce albă de pe clopotniță până la el (în văzduc) și crucea a pornit. Și când a venit crucea a venit și un nor mare. Am văzut eu asta. Și s-a dus norul să prăvălească crucea albă și nu a prăvălit-o și a venit alt nor cu altă viteză și s-a nimicit norul și crucea s-a dus către miazăzi. După aceea a fost dus în biserică. În acest timp, din chilie lui, pe după mănăstire, a apărut semnul unei cruci în formă de X, de un argint auriu ce strălucea ca soarele”, a spus Ion Bica.

 

Comentarii:

Sursa


About