Ieși din anonimat cu niște sacouri damă speciale!

  master
  24/11/2020
  Comentariile sunt închise pentru Ieși din anonimat cu niște sacouri damă speciale!

De regulă, atunci când vine vorba despre alcătuirea unor ținute care să le facă să iasă din anonimat, doamnele și domnișoarele excelează la acest  capitol! Cu toate acestea, dintotdeauna femeile au părut de-a dreptul fascinate de ținutele masculine, pe care le-au considerat mult mai comode și, drept urmare, au încercat să le adapteze și să le poarte cu succes. Este suficient numai să amintim cazul pantalonilor, și deja știi despre ce este vorba. Dar, de data aceasta, avem un alt articol vestimentar care mult timp a fost rezervat bărbaților, și anume sacoul. Și de această dată urmașele Evei au ieșit învingătoare, astfel încât acum avem o ofertă generoasă de sacouri damă, pentru toate siluetele, gusturile și pretențiile fiecăreia. 

Trei tipuri de sacouri damă de bază

Potrivit specialiștilor Blog Poema, există trei tipuri de sacouri damă de bază, care ar trebui să nu îți lipsească din garderobă, pentru că te vor ajuta să îți alcătuiești o ținută perfectă în mai multe situații. Chiar dacă te gândești că se potrivește mai mult la o ținută casual, să știi că există situații când sacoul poate însoți o rochie de seară. Dar, să nu anticipăm, să discutăm pe îndelete.

Sacouri damă oversize

Mai sunt recunoscute și sub numele de sacouri damă boydriend, și sunt acele piese vestimentare de dimensiuni mari, după cum îi spune și numele. Nu este cambrat, dar în schimb este foarte larg și, potrivit celor de la Blog Poema, este alegerea potrivită pentru a completa o ținută din care mai fac parte acei jeans skinny pe care îi adorăm cu toatele.

Sacouri cambrate

Dacă ești printre norocoasele cu o siluetă de tip clepsidră, în gardorba ta trebuie să se găsească măcar două modele de sacouri damă cambrate. Accentul cade pe talie, și chiar dacă este un model clasic, este încă în tendințe. Poate fi completat cu niște pantaloni sau o fustă, și vei avea mereu o ținută perfectă.

Sacoul de tip Tuxedo

Aminteam ceva mai sus de sacouri damă care merg perfect la o rochie de seară. În acest caz, potrivit Blog Poema, un sacou de tip Tuxedo, mai scurt în față și mai lung în spate este indicat, și toată lumea te va admira pentru bunul tău gust. Reverele sale ascuțite, la fel și linia îndrăzneață ies mereu în evidență.

Bluză sau tricou pe sub sacou?

Multe femei se întreabă ce ar putea purta pe sub sacou, pentru a avea o ținută corectă. Cea mai bună alegere este o bluză cu mâneci trei sferturi, pentru că nu vei da greș niciodată. De asemenea, un tricou simplu este o alegere la fel de inspirată, mai puțin cele cu modele gen animal print, flori sau alte imprimeuri.

Ce culoare?

De regulă, pentru a fi sigure că nu au greșit ceva, femeile își îndreaptă atenția către un sacou de culoare neagră, pe motiv că ”se potrivește la orice”. De fapt, marii creatori de modă sunt de părere că pentru sacouri damă negrul nu este o culoare potrivită. Mai bine optează pentru unul bleumarin sau gri-închis. Cu toate acestea, dacă știi cum să îl porți cu stil, un sacou poate avea orice culoare dorești. Și, o mică recomandare: sacoul este o piesă vestimentară destul de ”puternică”, așa că nu exagera cu accesoriile. Un ceas, un pandantiv și niște cercei sunt de ajuns.

La pantaloni sau la fustă?

Din nou, o altă dilemă: un sacou se potrivește mai bine la pantaloni sau la fustă? Răspunsul este unul simplu: alege cum îți place și cum te simți în largul tău. Nu putem vorbi despre sacouri damă care se potrivesc numai pentru pantaloni, ori doar pentru fuste și/sau rochii. Cu toate acestea, dacă alegi să porți sacoul cu o fustă, dresurile trebuie să fie obligatoriu de culoarea pielii. În niciun caz piciorul gol, pentru că este o imagine total greșită.

Pantofii potriviți

De regulă, reprezentantele sexului frumos se pricep de minune cum să își alcătuiască ținute memorabile, așa că alegerea pantofilor potriviți atunci când porți un sacou nu este prea dificilă. Alegerea ideală, atunci când îți dorești un look stilat și elegant este să apelezi la cei cu tocuri înalte, dar în rest, nu ai restricții: orice model de pantofi în care te simți bine sunt mai mult decât perfecți.

Sacoul alb, un ”must” în garderoba ta

Am amintit ceva mai sus despre culoarea potrivită pentru sacouri damă. Există însă una de care multe dintre femei se feresc, pentru că pare pretențios de întreținut și destul de greu de accesorizat. Este vorba despre sacoul de culoare albă. Nu ai niciun motiv să renunți la el, sunt de părere specialiștii în modă, care susțin că acesta este un ”must” pentru garderoba ta. Este foarte versatil și se potrivește atât la niște jeanși și teniși, dar oferă și multă personalitate unei ținute alcătuită și din pantaloni evazați și niște pantofi cu toc înalt.

Sacoul nu are voie să lipsească din garderoba ta

Indiferent care este stilul tău vestimentar, ai grijă să ai măcar două sacouri damă în garderoba ta. Cu ajutorul lor vei avea de fiecare dată posibilitatea să te ”joci” frumos cu ținutele tale, și vei avea, ca de fiecare dată, o ținută impecabilă, indiferent de situație. Cel puțin toamna și primăvara, acestea sunt ”pe val”, făcând o trecere ușoară spre ținutele de iarnă sau cele de vară, după caz.


About