Ii tradiționale românești de demult și ii de astăzi

  Top Tabu
  18/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Ii tradiționale românești de demult și ii de astăzi

Devenită mai întâi prințesă, apoi regină a României, Elisabeta a încercat să simtă românește și să pară o româncă, a aflat secretele artei românești a broderiei, apărând în lumină cât mai des într-o rochie națională românească. Regina a fost și scriitoare (pseudonimul ei fiind Carmen Silva), a scris în germană, română și în alte limbi. Pe fiica ei Maria, o purta în rochițe naționale tradiționale românești.  Regina Maria, nebuna Prințesă de Edinburgh, devenită prințesa coroanei României, purta deseori o rochie națională românească. Ea este considerată pe bună dreptate legiuitorul etnomodei din România. Datorită ei, hainele țăranilor obișnuiți au devenit regale și la modă printre aristocrați. Istoria apariției unei bluze de sex feminin datează din antichitate. Dacă ne uităm la imagini, putem observa că pentru unii ținuta este împărțită în părți superioare și inferioare. În Evul Mediu, această piesă vestimentară a combinat atât lenjeria, cât și elementele vestimentare. Și abia în secolul al XIX-lea, acest produs al artei croitorilor a câștigat popularitate.

Deci, ce ii vor fi la modă în 2020-2021?

Atributele constante ale codului vestimentar de afaceri sunt bluzele cu mâneci lungi office pentru femei. Versiunea clasică a iilor implică mâneci lungi înguste sau largi. Culoarea elementelor brodate este în ton cu broderia de pe piept. Poți alege o opțiune pe nuanță de alb, negru, albastru pentru stilul office. Butoanele transparente, aurii sau închise, cu decor artistic arată interesant.

O ie are de obicei o serie un dispozitiv de fixare frontal pe plachetă. Gâtul desenează o bază rotunda cu V în jos. Elementele de decor suplimentare includ broderii, aplicații din dantelă în varianta modernă, o centură la talie sau un cordon tradițional, un imprimeu, un model sub formă de flori. O ie cu mânecă scurtă arată bine cu o fustă dreaptă. Combină versiunea lungă cu pantaloni stricți sau blugi la modă în timpul liber.

Mâneca transformatoare

Rochiile la modă sunt cele transformatoare cu mânecă lungă și sunt speciale. Acest lucru extinde foarte mult gama de aplicații posibile pentru ținută. Într-o dimineață răcoroasă sau într-o seară, poți lăsa lungimea mânecii originală la încheietura mâinii. Dacă în timpul zilei te afli în interior sau pe stradă se încălzește brusc, îți poți schimba stilul rochiei cu o mișcare rapidă a mâinii. Trage mâneca și fixeaz-o la nivelul dorit. O astfel de rochie tradițională românească oferă mai multă libertate de acțiune, crează o senzație confortabilă pentru vreme caldă, te scapă de nevoia de a umple dulapul cu aceleași lucruri pentru temperaturi diferite dinafara casei. Astfel de rochii sunt practice și pot fi purtate atât ca o ținută de birou, cât și de stradă.

Finisaj original

Pentru a oferi imaginii un farmec aparte, folosește ii neobișnuite cu mâneci lungi. Ca finisaj extraordinar sunt:

  • decupaje pe umeri;
  • mânecă amplă legată sub cot cu o panglică;
  • mâneci largi;
  • broderii, dantelă și panglici la încheieturi;
  • perforație decorativă.

Tinerele fashioniste vor găsi modele cu imagini interesante cu teme naționale românești din diferite zone ale țării, broderii de colecție. Combinația contrastantă de alb cu negru, albastru cu roșu, galben cu roz și albastru arată armonios. Florile și modelele naționale ies în evidență clar pe un fundal alb sau negru. Modelul poate acoperi întreaga suprafață a produsului, inclusiv mânecile, sau poate fi amplasat pe piept, umeri, manșete.

Materiale combinate

Naturile romantice se vor îndrăgosti de iile frumoase cu mâneci lungi din combinații cu dantelă. Iile feminine stilizate sunt realizate cu elemente de decupaj aerisit din chiffon. Inserțiile translucide vor adăuga un element de mister imaginii. Dacă dorești să ieși în evidență pe fundalul unui stil extraordinar, acordă atenție iilor în culoare portocaliu, bej, negru, decorate cu broderii florale sau inserții din dantelă. Pantalonii Skinny din piele ecologică vor fi perfect potriviți pentru o ținută îndrăzneață.


About