Împrospătează aspectului vechiului tău fotoliu preferat

  Top Tabu
  18/02/2022
  Comentariile sunt închise pentru Împrospătează aspectului vechiului tău fotoliu preferat

Ai un fotoliu vechi care îți este drag și nu vrei să-l înlocuiești cu unul nou? Nimic mai simplu! Folosește o husă pe stilul tău!

Cu siguranță, în fiecare locuință există un corp de mobilier preferat, unul la care nu dorești să renunţi oricât de uzat ar fi. O canapea comodă care adună laolaltă pe toți cei dragi, un fotoliu de suflet în care îţi place să te tolăneşti după o zi epuizantă la serviciu ori scaunul balansoar ce se găsește în familie de două – trei generaţii, oricare dintre acestea poate fi acel detaliu pe care îl asociezi cu starea de bine şi care oferă locuinței statutul de cămin.

Ne vom opri, în rândurile următoare, atenţia asupra fotoliilor şi vom descoperi cum se poate împrospăta aspectul acestora şi totodată cum se poate creşte durata de exploatare.

Curăţare periodică cu aspiratoare cu inserţie

Nu este suficient să cureţi de praf, păr sau alte murdării fotoliul preferat. Prin realizarea operaţiunilor de rutină nu se pot îndepărta toate impurităţile. O soluţie accesibilă de igienizare şi împrospătare a aspectului este executarea unei curăţări riguroase cu aspiratoare cu inserţie. Aceasta modalitate este potrivită pentru a reda aspectul impecabil şi luminozitatea culorilor pieselor îmbrăcate în materiale textile. Procedeul de inserţie presupune inserţia şi absorbţia de soluţii de igienizare speciale. Operațiunea se poate executa la domiciliu, însă este nevoie de aparate profesionale, pentru a avea efect. 

Utilizarea de huse pentru fotolii de protecţie

Husele de protecţie sunt o alternativă ieftină şi eficientă, împotriva murdăriei şi a prafului. Totodată acestea îţi permit să schimbi aspectul fotoliilor şi să oferi o nouă energie încăperii. Când alegi huse pentru fotolii, măreşti durata de viaţă a corpurilor, şi trebuie să recunoaştem, că e mai puțin costisitor să achiziţionezi huse de protecţie, lavabile şi rezistente decât să înlocuiești fotoliul preferat. Aceste accesorii sunt ușor de utilizat şi se găsesc în magazinele de specialitate într-o varietate mare de dimensiuni, texturi şi culori.

Husele pentru fotolii sunt până la urmă varianta cea mai potrivită pentru a da viață unui fotoliu vechi, îmbătrânit de timp.

Plus de asta, poți opta pentru mai multe modele de huse, astfel încât să poți să le schimbi sezonier ori când ai chef ori când pur și simplu se murdărește.

De acum nu mai stai cu grija paharului de vin uitat pe brațul fotoliului de musafiri, nici de înghețata ce se prelinge printre degetele micuțului tău. Nu mai stai nici rigid la petrecere, urmărindu-ți cu ochi de vultur musafirii să nu cumva să le treacă prin cap să-și ingurgiteze pizza relaxați în fotoliul tău preferat.

Retapițarea acestuia

O altă măsură eficientă de a-ţi păstra fotoliul preferat şi a-i oferi aspectul de nou este de a-l retapița. Procesul de restaurare este mai costisitor decât cele două variante menţionate anterior, însă rezultatele sunt de efect. Poţi înlocui tapiţeria gri, cu una cu textură moale multicoloră sau cu una roşie vibrantă.

Cum se observă există numeroase alternative de a reda aspectul impecabil al fotoliului preferat. Aceste măsuri nu doar că te ajută să aduci un aer fresh în locuinţă, dar sunt opţiuni ce merită toată atenţia dacă îţi doreşti să te bucuri în continuare de confort sporit.


About