În timp ce premierul Orban ASISTĂ NEPUTINCIOS, premierul Republicii Moldova anunță controale în farmacii și limitarea prețului măștilor medicale

  Top Tabu
  2 months ago
  0
  37

Se poate în toate țările, mai puțin în România, unde prețurile măștilor medicale au explodat, însă autoritățile asistă neputincioase. Premierul Republicii Moldova se implică direct în problemă. La noi, premierul Orban se războiește cu PSD.

Premierul Republicii Moldova Ion Chicu a anunţat că în toate farmaciile din ţară vor fi controale, după ce comercianții au ridicat preţurile la măştile medicale. Prin Hotărîre de Guvern prețurile vor fi limitate, a precizat prim-ministrul, pe Facebook.

Citește și: Comisia Națională de Prognoza anunță DEZASTRU pentru economia României, din cauza coronavirusului: exporturile vor SCĂDEA

“Vom limita mărimea adaosului comercial pentru măști și alte mijloace de protecție personală la 20%. Recomand comercianților de asemenea produse să “coboare prețurile și picioarele pe pământ”. Din informațiile pe care le avem, depozitele unor speculanți sunt pline cu măști. Le recomand să le scoată în vânzare. Serviciul Fiscal de Stat si Inspecția Financiară, joi, 27 februarie, vor vizita absolut toate farmaciile din țara pentru a verifica prețurile. Vor verifica și stocurile disponibile”, a scris Ion Chicu.

Măștile de protecție se găseau cu greutate în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate, în contextul epidemiei de coronavirus. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *