Informare de presă privind Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021  

  Top Tabu
  27/05/2021
  Comentariile sunt închise pentru Informare de presă privind Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021  

Ca urmare a unor suspiciuni legate de o posibilă utilizare a sistemului de vot electronic al Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 ȋntr-o manieră care ȋncalcă prevederile Regulamentului disponibil pe website-ul de campanie https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/regulament/ Fundația Alexandrion a sistat temporar procesul de votare.

Astfel, în data de 25 mai 2021 Fundaţia Alexandrion a sesizat o creştere amplă şi inexplicabil de rapidă a numărului de voturi, de la 1805 la 4373, pentru Ovidiu Andriş, unul dintre cei 5 finalişti ai Galei. Fundaţia Alexandrion a demarat imediat o anchetă, pentru a identifica dacă există voturi  care prezintă caracteristici incompatibile cu regulamentul concursului. În acest moment specialiştii implicaţi ȋn anchetă analizează faptele pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie şi pentru a găsi soluţii care să permită reluarea campaniei.

Procesul de votare a fost sistat şi va rămâne astfel până la soluţionare. Toate voturile obţinute ȋntr-o manieră care ȋncalcă prevederile regulamentului competiţiei, indiferent căruia dintrei cei 5 finalişti au fost acordate  vor fi eliminate şi nu vor fi luate ȋn calcul pentru clasamentul final.

De asemenea, pentru a preȋntâmpina confruntarea cu situaţii similare după reluarea campaniei, Fundaţia Alexandrion va implementa măsuri de securitate suplimentare care vor spori siguranţa procesului de votare şi va face toate demersurile legale necesare pentru a proteja reputaţia tuturor celor implicaţi ȋn proiect, precum şi imaginea şi integritatea Galei Premiilor Matei Brâncoveanu.

Dorinţa Fundaţiei Alexandrion este de a clarifica această situaţie, ȋntr-un mod transparent şi echitabil, fără a leza imaginea vreunuia dintre cei 5 finalişti.

Fundaţia Alexandrion subliniază că toţi cei 5 finalişti ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt oameni cu calităţi umane şi morale excepţionale şi le mulţumeşte pentru implicarea ȋn proiect şi dedicarea lor din perioada campaniei de votare. De asemenea, multumeşte publicului  pentru interesul acordat Galei și  încurajează exprimarea votului ȋntr-un mod responsabil şi onest, pentru a oferi tuturor finalistilor şanse egale de a câştiga competiţia si pentru ca reputatia lor să nu fie afectată.

Menţionăm că data la care va avea loc Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 a fost amânată şi va fi anunţată ulterior.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată că urmare a numeroaselor activități sociale desfășurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundației Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani. Fundația Alexandrion urmează evoluția Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu și onorează excelența prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora și Constantin Brâncoveanu International Awards. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaște potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare și realizări excepționale în domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundația și-a pus amprenta și în susținerea performanțelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion premiază performanța internațională a sportivilor români din 2016. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până în 2012, în încercarea de a încuraja tinerii sportivi să obțină cele mai bune rezultate.


About