Inspirați de cowboy, țintesc medalii la Olimpiadă!

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  76

Roxana Bonte, Luca Joldea și Antonia Bălan sunt marile speranțe ale tirului românesc. Cei trei pistolari visează să devină campioni olimpici.

Juniorii Luca Joldea și Antonia Bălan s-au îndrăgostit de pistol în copilărie, grație filmelor western. Luca Joldea face tir de 7 ani și este multiplu campion național, în vreme ce Antonia Bălan deține titlul național la juniori II, ea fiind de categorie juniori III.

„Când eram mic îmi imaginam că sunt cowboy în Vestul Sălbatic, acum sunt mai mult bazat pe performanțe decât pe filmele din copilărie. Vreau să devin campion olimpic”, mărturiseşte Luca Joldea, campionul național de junior la tir.

„Când vedeam filme cu împușcături și îmi dădeam seama că și eu pot, era o mare mândrie. Țelul meu sunt Jocurile Olimpice de tineret, din 2022, visez la o medalie”, spune şi Antonia Bălan, şi ea campioană națională de junior la tir.

Citeşte şi: Au apărut pastele care ÎȘI SCHIMBĂ forma. Vezi din ce sunt făcute

Românii au talent la… tir

Roxana Bonte este și ea o trăgătoare valoroasă. În vârstă de 22 de ani, ea deține recordul național de senioare și are în palmares un loc cinci la Campionatele Europene.

„Noi, românii, suntem talentați la acest sport. Mă simt specială când țin pistolul în mână. Visez la o medalie olimpică”, spune Roxana Bonte, campioana națională la tir.

Trei medalii de aur, patru de argint și patru de bronz au obținut pistolarii români la Jocurile Olimpice de-a lungul timpului. Sorin Babii a cucerit ultimul titlu olimpic în 1988, la Seul, în proba de pistol 50m.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *