Institutul Cantacuzino poate procesa până la 500 de teste Covid-19 pe zi, anunţă comandatul Oancea

  Top Tabu
  29/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Institutul Cantacuzino poate procesa până la 500 de teste Covid-19 pe zi, anunţă comandatul Oancea

Comandantul Institutului Catancuzino colonel-doctor Florin Oancea a anunţat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la RTV că unitatea pe care o conduce putea procesa până la 250 de teste pentru identificare Covid-19 dar urmare mobilizării recente institutul are acum o capacitate de procesare şi de până la 500 de teste zilnic.

„Am reușit prin modernizarea personalului și prin achiziția de aparatură să dublăm numărul de teste. Cam 500 pe zi. Am găsit oameni dedicați  ce vor să îşi ajute semenii și pe aproapele de lângă ei.

Citeşte şi: Precizări de la Primăria Capitalei – Ce riscă bucureștenii surprinși în parcuri

Este capacitatea pe care o putem duce în condiții de siguranță. Contează foarte mult şi rotirea personalului. Ne trebuie şi personal de rezervă în cazul în care specialiștii noștri ar putea fi infectați cu acest virus.”, explică militarul.

Referitor la măsurile de siguranță Oancea arată că „putem spune ca oamenii ce iau contactul cu virusul când se fac aceste teste sunt foarte bine echipați, sunt foarte buni profesioniști, manipulează cu mare grija recipientele în care se afla probele”.

„Avcem protocoale de verificare pentru substanțele de dezinfecție”, a conchis colonelul.

 

Sursa


About