Institutul Matei Balș analizează 32 de probe luate de la persoane din Oltenia care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus

  Top Tabu
  4 months ago
  0
  40

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală analizează în prezent 32 de probe prelevate de la persoane din județele Gorj și Dolj care au intrat în contact cu cetățeanul italian depistat pozitiv cu coronavirus după întoarcerea în Italia, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică, potrivit 360medical.ro.

Niciun caz de infectare nu a fost până acum confirmat în România, însă  26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo”, a precizat GCS.

Citește și: DRAGNEA s-a aflat MEREU în PERICOL! Ateriza cu elicopterul ‘în bălării’ sau pe un heliport fără niciun aviz sau siguranță tehnică

Marți au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

Potrivit informațiilor autorităților române, în regiunea Lombardia există circa 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Un bărbat italian în vârstă de 71 de ani, care a fost în perioada 18-22 februarie în România, la Craiova și în județul Gorj, a fost confirmat cu coronavirus la Rimini.

Bărbatul a fostîn România săptămâna trecută, în perioada 18-22 februarie.

Citește și: INCENDIAR! Pilotul lui Dragnea a spus TOTUL – Drumurile la Belina erau doar pentru lider iar PSD plătea factura

otrivit informațiilor deținute la acest moment de autoritățile române, inclusiv în baza datelor furnizate de Protecția Civilă Italiană, bărbatul a călătorit cu avionul în România, unde a aterizat pe aeroportul din Craiova, iar ulterior a fost în județul Gorj.

“Bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj, unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact”, a transmis marți seară Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *