“Jumătatea” legendarei trupe Roxette a fost învinsă de cancer! Marie Fredriksson a cântat până când boala a îngenuncheat-o definitiv, la 61 de ani!

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  78

Anul ăsta, mai mult ca oricare altul, pentru mulţi dintre noi pare că ne mor uşor uşor şi copilăria, şi tinereţea… Aseară, solista trupei Roxette, Marie Frederiksson a părăsit şi ea scena aceste lumi, deşi avea doar 61 de ani. Marie suferea însă de cancer pe creier şi a dus o luptă crâncenă cu boala. Chiar şi aşa, a refuzat apariţiile doar atunci când efectiv nu a mai putut, iar teribila maladie o îngenunchease definitiv.

Calvarul a început în 2002, pe 11 septembrie. Marie Fredriksson a căzut în baie şi şi-a spart capul. Fractură de craniu. La spital, medicii i-au dat un diagnostic înfiorător: avea o tumoare malignă pe creier. Adică avea cancer cerebral. Artista nu le-a ascuns nimic celor doi copii ai ei, le-a spus totul. Fiica şi fiul ei au început să plângă şi i-au promis că o vor ajuta să lupte, dar să nu îi lase. „Mami, nu muri!”, i-au spus copiii şi de acolo şi-a luat celebra solistă forţa de a lupta. Şi de la publicul ei din toate colţurile Planetei.

Au urmat trei ani groaznici. A fost operată şi a îndurat luni de zile de chimioterapie şi radioterapie, pierzându-şi în cele din urmă capacitatea de a citi şi număra, vederea i-a fost afectată, precum şi o serie de mişcări ale părţii drepte a corpului. Dar la 6 luni de la operaţie, Marie şi soţul ei au început să lucreze la albumul „Charm”. În 2005, Marie Fredriksson a anunțat că a scăpat de cumplita boală.

Citeşte şi: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

A revenit pe scenă şi a venit în România

Am avut privilegiul unui concert al trupei Roxette cu Marie pe scenă în 2011, la Bucureşti. A fost o nebunie, iar îndrăgita artistă a făcut spectacol, dacă n-ai fi ştiut, nici n-ai fi zis că acolo, în prim plan este un om care s-a luat la trântă cu moartea.

Marie Fredriksson se reunise cu Per Gessle de nici doi ani, pe 23 octombrie 2009, şi au susţinut un concert la Night of the Proms. În 2010, Roxette a început un mini turneu în Europa. Primul turneu al formaţiei după aproape 15 ani… Au lansat noi piese, albume. Până la începutul acestui an când membrii trupei au fost nevoiţi să anuleze concerte din cauza problemelor de sănătate ale solistei.

Astăzi, managerul lui Marie a făcut anunţul care a devastat lumea muzicii internaţionale.„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis Marie Dimberg în presa din Suedia.

 

 

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *