Limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate posibil să fie eliminată

  ioana
  03/05/2016
  Comentariile sunt închise pentru Limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km /oră în localitate posibil să fie eliminată

limitarea vitezei

Este posibil ca în curând să fie eliminată restricția privind limitarea vitezei autoturismelor la 50 km/h în interiorul localităților. Responsabil pentru această inițiativă este deputatul UDMR Marton Arpad, care a depus la Senat propunerea de modificare a Ordonanţei Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Propunerea legislativă a deputatului UDMR propune modificare câtorva articole din cadrul actualei legi. Proiectul prevede modificarea articolului 49 din OUG 195/2002, după cum urmează:

”2. Alineatul 4 al articolului 49 se modifică și va avea următorul cuprins:

(4) În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei de 50 km/h, semnificația acestor indicatoare încetează în intersecția cea mai apropiată.

3. La articolul 49, după alineatul 4 se introduce un nou alineat, alin. (5), cu următorul cuprins:

(5) Se interzice limitarea vitezei sub 50 km/h pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunță intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieșire din localitate.”

Tot în cadrul aceleiași propuneri legislative se cere ca limitarea vitezei să fie restrânsă pe o distanță minimă necesară, care să nu depășească 3 kilometri.

Textul integral al acestei propuneri legislative poate fi citit aici.

În expunerea de motive, deputatul arată că ”numărul abuzurilor semnalate de participanții la trafic este în continuare foarte ridicat”, dar și că în unele locuri există „limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată”, precum şi „semnalizări interpretabile”. Totodată, printre cele mai importante cauze ale producerii accidentelor se numără formarea de coloane lungi de autovehicule, care creează premisele apariției ”aventurierilor” care vor să depășească coloanele respective.


About