MAE, anunt important pentru cetatenii romani din Turcia

  Raluca Pascu
  15/07/2016
  Comentariile sunt închise pentru MAE, anunt important pentru cetatenii romani din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe ii avertizeaza pe toti cetatenii romani care se afla in acest moment pe teritoriul Turciei sa evite orice deplasare care nu este neaparat necesara si sa se informeze continuu despre situatia din zona. Avand in vedere evenimentele aflate in desfasurare in aceste zile, ministerul a emis inclusiv o atentionare de calatorie, mai ales ca aeroporturile internationale si alte cai de comunicatii sunt blocate.turcia-650x435

„Referitor la evenimentele aflate în curs de desfășurare în Turcia, MAE recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne. De asemenea, având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiți să își reprogrameze călătoriile respective”, se arată în comunicat.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Avioane militare și elicoptere survolau, vineri seara, capitala Turciei, Ankara, acolo unde s-au auzit și focuri de armă, în timp ce în Istanbul, cel mai mare oraș al țării, ambele poduri peste Bosfor s-au închis. Premierul a anunțat că o facțiune din cadrul armatei încearcă să dea o lovitură de stat, scrie DIGI 24.578945b0682ccfe8a98483c3

Potrivit aceleiasi surse, facțiunea armată responsabilă pentru tentativa de lovitură de stat din Turcia are controlul asupra unor tancuri și a ordonat forțelor sale să preia controlul pe străzi, însă în multe zone nu a fost capabilă să facă aceasta, a declarat un oficial din guvernul turc citat de Reuters. Sursa Reuters mai spus că situația de insecuritate ar putea să mai dureze 24 de ore.


About