MAE informează românii care merg în Congo că Organizația Mondială a Sănătății menține stare de urgență din cauza epidemiei Ebola

  Top Tabu
  4 months ago
  0
  63

MAE informează românii care merg în Congo că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) menține stare de urgență din cauza epidemiei Ebola. Nu au fost încă închise frontierele, însă orice persoană cu Ebola sau expusă la virus nu ar trebui să călătorească timp de 21 de zile de la ultima expunere.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa Centrală și de Est, în special în zona estică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) menține încadrarea ca Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională – USPII a epidemiei de Ebola din R.D. Congo. Oficialii OMS au subliniat că, momentan, nu s-a recomandat închiderea frontierelor, restricționarea zborurilor sau a schimburilor comerciale, dar s-a impus ca orice persoană cu boala determinată de virusul Ebola sau care a fost potenţial expusă virusului într-o zonă afectată de focar să nu călătorească timp de 21 de zile de la ultima expunere”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Sursa citată indică și portalul online unde pot fi obținute informații actualizate despre situația epidemiei.

„Se pot accesa pe site-ul OMS la pagina de internet https://www.who.int/csr/don/16-january-2020-ebola-drc/en/. Recomandările OMS privind călătoriile internaționale se regăsesc la pagina de Internet https://www.who.int/ith/who-recommendations-for-international-travel-19july2019/en/ sau în fișierul https://www.who.int/ith/who-recommendations-for-international-traffic-19July2019.pdf?ua=1”, arată sursa menționată.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Congo pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Angola: +244916895720 și +244222322234, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României la Luanda: +244993133100.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii de Internet a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile https://cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori, precum și http://luanda.mae.ro, http://nairobi.mae.ro,www.mae.ro, reamintind faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *