Breaking News

Marea Britanie vrea medici generaliști din UE

  Ileana Dumitrescu
  3 years ago
  0
  973

Potrivit presei britanice, cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializați în medicină generală din Marea Britanie vrea să acopere necesarul de specialiști în medicină generală cu medici aduși din alte țări europene, în special din România, Ungaria, Portugalia și Spania. Agenția a anunțat că în următorii 4 ani ar putea angaja până la 1.000 de medici străini.

Se estimează că medicii aduți din afara țării vor “costa” mai puțin decât cei britanici, și or fi repartizați cabinetelor de medicină de familie, aflate în deficit de personal.

Programul pilot are ca prim obiectiv aducerea medicilor străini pentru a acoperi lipsa de specialiști din comitatul Lincolnshire. Astfel, un număr de până la 25 de medici generaliști vor fi aduși în următoarele șase luni, iar dacă programul va avea succes, acesta se va extinde și în alte regiuni. În Marea Britanie, în prezent, unul din opt posturi de doctori specializați în medicina generală este în prezent neocupat. Autoritățile au stabilit ca obiectiv recrutarea a 5.000 de medici generaliști suplimentari până în 2020, însă, potrivit Daily Mail este dificil de atins acest obiectiv.


No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *