Marii campioni sărbătoresc Ziua Națională, iar sportivii străini se simt și ei… români! Cum s-au îndrăgostit de România o baschetbalistă americană și doi antrenori turci

  Top Tabu
  5 months ago
  0
  120

„Străinii” de la naționala feminină de baschet sărbătoresc și ei 1 decembrie pe stil românesc. Mai ales că se simt excelent în România, iar o ”mare parte de vină” o are și bucătăria tradițională.

A ajutat din plin la acomodarea lor, glumesc titulara primei reprezentative, Ashley Walker, americancă naturalizată, și antrenorii turci Ayhan Avci și Muge Berkalp. Cu toții s-au îndrăgostit iremediabil de… salata de vinete.

„Mă bucur că sunt aici. Românii sunt foarte ospitalieri, ne simțim bine. E delicioasă mâncarea românească, îmi place foarte mult. Salata de vinete se aseamănă cu o mâncare turcească”, mărturisește Muge Berkalp, antrenorul secund al naționalei feminine de baschet a României.

Prima jucătoare naturalizată din baschetul românesc originară din Statele Unite ale Americii, Ashley Walker joacă de trei ani pentru naționala României și a avut parte de aventuri ca-n comediile americane, de când stă aici.

„Am întâlnit un domn taximetrist, în vârstă de 60 de ani, care mi-a povestit că și-a dorit 11 copii, dar soția l-a refuzat. Mi-a povestit toate astea în limba română, așa că eu mai mult am ghicit. Numele meu românesc este Geanina, pentru că mă cheamă și Jeneen” , povestește cu gura până la urechi Ashley Walker, componentă a echipei naționale de baschet a României.

Citește și: Miturile despre ȘORICIUL de porc! Care este adevărul de fapt

Urări de Ziua Națională de la marii campioni

De 1 decembrie, când toată România este festivă, trei mari campioni și-au amintit ce înseamnă să-ți reprezinți țara, când intri în arenă. Monica Roșu este dublă campioană olimpică la gimnastică. Ambele titluri le-a cucerit în 2004, la ediția de la Atena. La acestea se adaugă o medalie de argint la Campionatele Mondiale și două titluri europene.

„Să credem în România noastră, să credem că se pot întâmpla lucruri frumoase, că putem prinde noi, sau copiii noștri, o Românie ca afară, în care să fim mai buni, să avem speranță și să fim mai optimiști. La mulți ani, România!”, este mesajul campioanei olimpice la gimnastică.

Lui Marian Drăgulescu tocmai titlul olimpic este cel care-i lipsește, dar n-a renunțat și la 40 de ani luptă pentru aur românesc la Tokyo. Este cel mai medaliat gimnast român din istorie, cu nu mai puțin de 31 de medalii la competițiile internaționale majore. „La mulți ani, România! La mulți ani, români! Fiți mai buni și urmați-vă visul!”, le transmite Marian Drăgulescu tuturor românilor.

Mihai Covaliu a fost primul campion olimpic la sabie al României. A reușit această performanță în 2000, la Sydney, iar la ediția de la Beijing, în 2008, a cucerit medalia de bronz, tot la individual. Acum, din postura de președinte al Comitetului Olimpic Român are următorul mesaj penru români: „Să aibă încredere în România, să facă tot ceea ce pot ei pentru România. Avem o țară frumoasă, unică, minunată și bogată. La mulți ani, România!”

 

 

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *