METEO. Cum va fi vremea in weekend

  Raluca Pascu
  03/11/2016
  Comentariile sunt închise pentru METEO. Cum va fi vremea in weekend

METEO. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele din intervalul precedent, sub cele normale la această dată – în majoritatea regiunilor, informează ANM.59588-00_xl

VINERI

ÎN ŢARĂ

Maximele se vor încadra între 4 şi 12 grade, iar minimele vor fi de la -8 grade în estul Transilvaniei, până la 7…8 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în sudul şi sud-estul ţării, dar şi în zona montană, unde, doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte şi ploaie, în rest. Vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări la altitudini mari, iar noaptea şi în sudul Banatului şi în Dealurile de Vest. Spre sfârşitul nopţii, local în vestul, nordul şi centrul ţării şi pe spaţii restrânse în sud şi în est, se va produce brumă. Va fi şi ceaţă, cu precădere în zonele joase de relief, îndeosebi în orele dimineţilor.

BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros. Vor fi condiţii de ceaţă, în primele ore ale zilei şi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

LA MUNTE

Temperatura aerului va avea valorile termice mai coborâte decât mediile multianuale specifice acestei date din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a intervalului, când doar cu totul izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată, în partea de vest a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zonele sudice şi de răsărit. Izolat, în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan, vor fi ploi slabe. Noaptea, nebulozitatea va cuprinde majoritatea regiunilor şi va ploua slab în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi Oltenia şi izolat în nord-vestul şi nordul Munteniei. În Munţii Banatului, la altitudini mari, trecător va mai fi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi, în a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă, dar temporar şi la cote mai reduse şi în Câmpia de Vest şi în partea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până la -3…-4 grade, unde se va mai produce brumă. Izolat, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, dar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ploi slabe se vor semnala local în Carpaţii Occidentali şi pe arii restrânse în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali, dar şi în cele nordice ale Carpaţilor Orientali. Trecător, la altitudini de peste 2000 m vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, pana la tare pe crestele mai înalte. Pe arii restrânse dimineaţa şi izolat noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

DUMINICĂ

LA MUNTE

Vremea va continua să se încălzească devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acestă dată. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua, în general slab cantitativ, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientalui. Vântul va avea intensificări, iar pe crestele înalte, va sufla tare. Dimineaţa şi noaptea, izolat pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.


About