METEO: Prognoza modificata. Vremea se incalzeste

  Raluca Pascu
  04/11/2016
  Comentariile sunt închise pentru METEO: Prognoza modificata. Vremea se incalzeste

METEO: Vremea se va încălzi, in mod special în regiunile vestice, unde valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, informează ANM. Este cea de-a treia schimbare de prognoza in ultimele doua zile. Initial, specialistii au anuntat ca se incalzeste, apoi ca se raceste drastic, acum iar se incalzeste. Toate aceste modificari se datoreaza schimbarii directiei maselor de aer cald de pe continent. 

14453233597d8fdc5e

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

În cursul zilei cerul va fi temporar noros şi numai izolat în sud-estul ţării vor fi ploi slabe sau burniţă. Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va ploua în jumătatea de vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. În Crişana şi Maramureş, dar îndeosebi în zona de munte aferentă acestor regiuni, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Pe crestele montane, la peste 2000 m altitudine, precipitaţiile mai pot fi trecător şi sub formă de lapoviţă. Vântul se va intensifica treptat, astfel încât, în a doua parte a intervalului, în vestul şi centrul ţării, viteza la rafală va depăşi temporar 50 km/h, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, va sufla cu peste 70…80 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6…8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 15…16 grade în Banat, iar cele minime între 2 şi 11 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -3…-2 grade. Îndeosebi în primele ore ale intervalului, în regiunile sudice, estice şi centrale, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. În primele ore ale zilei va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, apoi cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul a 4 grade.

Duminică

ÎN ŢARĂ

Vremea va continua să se încălzească, devenind mult mai caldă decât ar fi normal la această dată, îndeosebi în vest şi sud-est. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în Maramureş şi Crişana, precum şi în zona montană aferentă, unde şi cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala, local în Banat, Transilvania, Moldova şi Oltenia şi izolat în celelalte regiuni.

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte şi în regiunile vestice, dar temporar şi la cote mai reduse şi în cele centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în Banat, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, în Câmpia Românâ, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.


About