Ne vizitează Papa de la Roma! Povestea incredibilă a Papei Francisc, un altfel de suveran pontif

  Top Tabu
  3 months ago
  0
  66

Încă de la numirea sa, din urmă cu aproape 6 ani, întreaga lume a fost de acord că Jose Maria Bergoglio, primul suveran pontif dat de Americi și de emisfera sudică, este un Papă atipic, non-conformist, care cucerește prin modestie și sinceritate.

Și dacă citim chiar și pe diagonală, povestea vieții papei Francisc înainte ca fumul alb să iasă de la Vatican, iar Jose Maria Bergoglio să fie întronizat la Vatican drept cap al Bisericii Catolice, putem să descoperim că cel care ne vizitează săptămâna care vine chiar este un om cu un destin aparte.

Citește și: Omul care a uimit o lume întreagă: Previziunile lui Bill Gates care ne dau fiori

Papa din autobuz

Fostul cardinal argentinian s-a născut pe 17 decembrie 1936, din imigranți italieni. Înainte de a fi preot, a urmat şcoala tehnică, și-a luat diploma de chimist și avea o iubită de care era îndrăgostit.

Însă ceva s-a întâmplat, iar tânărul Jose Maria Bergoglio și-a dat seama la vârsta de 21 de ani că are un alt destin și s-a înscris la cursurile seminarului.  A fost hirotonit preot în 1969 și a continuat să predea ca profesor. A urmat ascensiunea în Ordinul Iezuit și pas cu pas, a urcat și în ierarhia catolică, până când Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea i-a oferit demnitatea de cardinal.

Pe când era cardinal, a intrat în conflict cu autoritățile din Buenos Aires după ce s-a opus în 2010 unei legi a guvernului argentinian privind căsătoria persoanelor de același sex. De asemenea, cardinalul Bergoglio s-a opus și avortului și eutanasiei.

În același timp, impresiona prin modestia privind viața sa de zi cu zi: mergea cu autobuzul, locuia într-un mic apartament și își gătea singur.

Citește și: Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

Un Papă ultras

Modestia a rămas aceeași la actualul suveran pontif. Poartă o cruce pectorală din fier, nu din aur, nu îi plac mondenitățile, nu locuiește în apartamentele papale, ci într-o casă de oaspeți, și merge deseori în mijlocul credincioșilor.

Numirea lui la Vatican a fost considerată o mare surpriză, iar numele papal de Francisc și l-a ales în amintirea Sfântului Francisc de Assisi, protectorul săracilor.

Puțini știu că Papa Francisc nu are un plămân, pentru că i-a fost extirpat în copilărie în urma unei infecţii puternice. Dar ceea ce au aflat până acum toți e actualul suveran este mare amator de fotbal, ca orice argentinian, de altfel.  Este suporter al clubului San Lorenzo din prima ligă de fotbal a Argentinei și asta pentru că tatăl său îl ducea la meciurile echipei de baschet ale aceleiaşi grupări. Tatăl Papei Francisc chiar a jucat baschet la Club Atletico San Lorenzo de Almagro.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *