Noi focare de pestă porcină au fost depistate de autoritățile din Dâmbovița în două gospodării și în trei fonduri de vânătoare

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  54

Noi focare de pestă porcină au fost depistate de autoritățile din Dâmbovița în două gospodării din localitățile Bezdead și Răscăeți, dar și în fondurile de vânătoare Găești, Frăsinet și Finta. Specialiștii au decis uciderea animalelor din gospodăriile afectate, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmbovița, Centrul Local de Combatere a Bolilor, întrunit luni, a decis uciderea porcilor din cele două gospodării afectate și supravegherea tuturor porcilor din localitățile Bezdead și Răscăeți.

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan!

În ceea ce privește fondurile de vânătoare, au fost înregistrate câte un caz la mistreț în fondul de vânătoare Găești și Frăsinet și 9 cazuri în fondul Finta.

Autoritățile au hotărât aplicarea unor măsuri suplimentare de igienă persoanelor care vor intra în contact cu porcii sălbăatici. „În domeniul silvic, în zona afectată, se vor recolta integral mistreții prin metode de vânătoare care să nu disloce efectivul, respectiv prin pândă și dibuire în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Descoperire șocantă a medicilor! Ce au găsit în stomacul Cristinei Țopescu .

Reprezentanții Prefecturii Dâmbovița reamintesc că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic și social.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *