Noul virus din China îngrozește planeta: Cum arată ultimul bilanț

  Top Tabu
  1 month ago
  0
  20

Șase persoane au decedat din cauza unei forme severe de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus identificat în China, a anunțat marți presa de stat din această țară, citată de BBC, scrie Mediafax.

De asemenea, liderii de la Beijing au făcut apel la oficialii chinezi să nu încerce să ascundă noile cazuri de infecție, în condițiile în care 291 de persoane au fost infectate până acum în țară.

Victor Ponta, pesimist în privinţa autostrăzilor: Dincolo de ‘gândacii’ de Bruxelles, să nu uităm ‘gândacii’ din Romania

Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va organiza o reuniune miercuri în vederea declarării stării de urgență internațională, în condițiile în care specialiști din China au informat că noul tip de virus se transmite de la om la om.

OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit OMS. Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *