Pericolul de contaminare este major, după ce o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată cu coronavirus, semnalează un deputat

  Top Tabu
  26/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Pericolul de contaminare este major, după ce o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată cu coronavirus, semnalează un deputat

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, deputatul de Cluj, Emanuel Ungureanu, susține că o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și că pericolul de contaminare este major în această unitate.

Deputatul Emanuel Ungureanu susține, într-o postare făcută miercuri seara pe Facebook, că sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj.

„O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Mai multe asistente sunt testate pentru coronavirus și sunt preventiv în izolare conform procedurilor. Vestea bună este că multe dintre ele au primit rezultatul și este negativ. Trebuie să găsească epidemiologii sursa de infectare pentru a diminua răspândirea. Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj. Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt pacienți și pacienți cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major”, a arătat Ungureanu, potrivit Mediafa.ro.

Citește și: ‘ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM’ – Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Acesta a menționat că personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente, iar conducerea Spitalului Județean Cluj nu a explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, miercuri seară că nu comentează afirmațiile nimănui, „mai ales cele panicarde și pline de dramatism indus cu un anume scop, care nu ar trebui să își aibă rostul în această perioadă”.

„În toate cazurile de posibile contaminări sau contacți ai unor pacienți pozitivi, în spitale se fac anchete epidemiologice, personalul medical este testat, se respectă niște protocoale stricte de decontaminare. La cum evoluează situația în fiecare zi, nu este ceva și nu va fi ieșit din comun să avem pacienți pozitivi în spitale și cadre medicale care să fie contacți ai acestora”, a spus Abrudean.

Sursa


About