PMP: Sorina Pintea trebuie să verifice urgent legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toți medicii

  Top Tabu
  6 months ago
  0
  74

Vicepreședintele PMP Petru Movilă i-a cerut marți ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să verifice urgent, alături de reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și ai CAS, legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toți medicii, scrie Mediafax.

Deputatul Petru Movilă, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, i-a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să acționeze de urgență prin constituirea unei echipe de control la nivel national, formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Colegiului Medicilor din România, ai Casei de Asigurări de Sănătate și ai Ministerului Educației, care să verifice în cel mai scurt timp posibil legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toți medicii.

“Acest control trebuie să vizeze toți furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât și private, precum și toți medicii din sistemul medical, fie că sunt cetățeni români sau străini. Este foarte grav ce se întâmplă în sistemul de sănătate din România. Sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice, iar cei care au încălcat legea în astfel de situații trebuie să plătească foarte scump”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

El susține că încă de săptămâna trecută, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, a făcut demersuri la acest for pentru a acționa, împreună cu instituțiile guvernamentale abilitate, pentru eliminarea acestor situații.

“Impostorii care prestează acte medicale trebui sancționați foarte dur pentru că decredibilizează clasa medical din România performantă și serioasă și reprezintă un atentat la siguranța cetățenilor și siguranța națională a României”, a conchis vicepreședintele PMP.

Citește și: Încă două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 109

Un nou caz de medic fals a fost dezvăluit, de data aceasta fiind vorba o persoană de la o instituție spitalicească din cadrul sistemului public, Spitalul Clinic de Urgență Ilfov. Aici a lucrat vreme de 10 ani o femeie în vârstă de 30 de ani, care și-a fi falsificat diploma de studii.

Jurnaliștii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic care activa la Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

Este vorba despre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care și-ar fi falsificat diploma de studii și, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienții la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Chestionată de către jurnaliști, femeia a precizat că ea nu a efectuat operații sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul și scria după dictare. Însă pacienții au mărturisit că ea le-a închis operațiile, se mai arată în sursa citată.

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor, a confirmat  că femeia nu figurează în baza de date și că, cel mai probabil, Direcția de Sănătate Publică va demara o anchetă și în acest caz.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *