Presedinta unei sectii de votare inlocuita pentru ca a intrat in travaliu

  Raluca Pascu
  05/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Presedinta unei sectii de votare inlocuita pentru ca a intrat in travaliu

travaliu

Travaliu in sectia de votare: Președinta unei secții de votare din județul Galați a fost nevoită să părăsească sala de vot deoarece a intrat în travaliu. Femeie în vârstă de 28 de ani a fost transportată la un spital din Galați pentru a naște, relatează Agerpres.

Femeia era președinta secției de votare din comuna Cavadineşti din Galați, aflată în nord-estului județului.

„Tânăra din Galaţi are iminenţă de naştere, contracţii la 20 de minute, şi urmează să fie înlocuită de Autoritatea Electorală Permanentă. Se va deplasa probabil la Galaţi pentru a naşte. De altfel, soţul ei a şi plecat spre Cavadineşti”, a spus preşedintele Biroului Electotral Judeţean Galaţi, judecătorul Robert George Florea.

El a precizat că procesul electoral nu se va întrerupe pentru că atribuţiile preşedintelui secţiei de votare vor fi preluate de locţiitor.

„Locţiitorul va face treaba până în momentul în care noul preşedinte al secţiei de votare va fi desemnat de AEP şi se va deplasa acolo”, a menţionat Florea.  


Un membru al secţiei de votare nr. 24 din municipiul Galaţi a fost exclus din biroul secţiei de vot, după ce preşedintele secţiei a sesizat faptul că soţia acestuia este candidat PMP la Consiliul Local Galaţi, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal (BEM) Galaţi, Cristian Gâscă.

Potrivit acestuia, situaţia contravenea art. 44 din Legea 115/2015, motiv pentru care soţul candidatei a fost exclus din biroul secţiei de vot, situaţie transmisă şi înregistrată la BEM.

Totodată, preşedintele secţiei de vot nr. 24 a mai sesizat BEM cu privire la faptul că a anulat un buletin de vot pentru primar, după ce a sesizat că unui alegător i s-au înmânat două buletine de vot pentru primar, în loc de unul.

Alegătorul a votat pe ambele buletine de vot, dar nu a apucat să le introducă pe ambele în urnă, aşa că preşedintele secţiei de votare a anulat unul dintre cele două buletine votate.


About