Președinte interimar F.R. Tenis, George Cosac: Mulțumesc companiei Dr. Oetker pentru sprijinul oferit tenisului românesc

  Top Tabu
  12/08/2021
  Comentariile sunt închise pentru Președinte interimar F.R. Tenis, George Cosac: Mulțumesc companiei Dr. Oetker pentru sprijinul oferit tenisului românesc

Președintele interimar al F.R. Tenis, George Cosac, a declarat în cadrul unei conferințe de presă legată de competiția Vitality Open Tour, organizată la Centrul Național de Tenis din București, că mulțumește companiei Dr. Oetker pentru sprijninul oferit tenisului românesc.

„Vreau să mulțumesc Dr. Oetker, care de foarte mulți ani este partener al Federației Române de Tenis. Pe lângă turnee organizate pentru seniori, Dr. Oetker este partener și în organizarea turneelor de juniori până în 14 ani, dar și în turnee de echipe. Revenind la tabelul de concurs, o astfel de competiție precum Vitality Open Tour este foarte importantă pentru jucătorii români. După cum știți, un jucător de tenis trebuie să joace un minim de 20 de competiții pentru a avea un clasament optim. Cheltuielile pentru o competiție în străinătate sunt enorme, de aceea sponsorii sunt foarte importanți în dezvoltarea lor ca jucători. Aș vrea să mulțumesc încă o dată Dr. Oetker pentru susținere și pentru ajutorul oferit în dezvoltarea acestor jucători cu potențial”, a declarat Președintele interimar al F.R. Tenis, George Cosac.

Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma, a spus că cea de a VIII-a ediție a Vitality Open Tour, competiție din cadrul ITF World Tennis Tour, dotată cu premii de 15.000 de dolari, care se dispută la Tenis Club Curtea de Argeș este foarte puternică, având pe tabloul principal 21 de jucători străini din 13 țări. „După cum știți, suntem la începutul unei noi ediții Vitality Open Tour, care este înscris în calendarul ITF. În calificări am avut un tablou de 48 de jucători, care a fost plin, dar din păcate au mai fost 7 jucători care nu au prins tabloul. Pe tabloul principal de simplu sunt 32 de jucători, iar ultimul jucător calificat este numărul 740 mondial. Prin comparație, ultimul jucător calificat la turneul de la Pitești a fost locul 901, iar la Bacău, un turneu în desfășurare, ultimul jucător este locul 700. Astfel, putem declara că turneul de la Curtea de Argeș este unul foarte puternic, având pe tabloul principal 21 de jucători străini din 13 țări diferite. Favoritul numărul 1, din Taiwan, este câștigătorul de la Pitești. Tot în această perioadă, la Tenis Club din Curtea de Argeș au venit Victor Hănescu și Andrei Pavel.
Implicarea Dr. Oetker în susținerea tenisului românesc în ultimii 20 de ani a dat roade, ajungând să avem pe tablou jucători foarte buni. În ceea ce ține de organizare, am făcut tot posibilul că totul să fie pus la punct, iar anul viitor sperăm să avem o participare la fel de numeroasă. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumim sponsorilor noștri Euro Tehno Grup, Macromex și Harmony Advertising, precum și Federației Române de Tenis, Tenis Club Curtea de Argeș și Tenis Europe. La Tenis Club Curtea de Argeș urmează Circuitul Național de Tenis pentru copii de 12 ani, iar după aceea competiția dedicată juniorilor, fostul turneu Victor Hănescu. Mă bucur mult că am reușit să contribuim la emulația tenisului și gândul nostru este să mai construim 2 terenuri în zona, pentru a organiza turnee la nivel mai înalt”, a declarat Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma.

Oficialul FR Tenis, Alina Tecșor ,a spus: „Indiferent că vorbim de tenisul feminin sau masculin, atâta timp cât astfel de turnee (n.r – Vitality Open Tour) se susțin in România cu ajutorul unor oameni care iubesc tenisul și sunt alături de Federație, cred că este un câștig pentru tenisul românesc. Să avem cât mai multe turnee cum este cel de la Curtea de Argeș, unde participarea românilor este foarte mare”.

Cea de a VIII-a ediție a Vitality Open Tour, competiție din cadrul ITF World Tennis Tour, dotată cu premii de 15.000 de dolari, se dispută pînă pe 15 august, la Tenis Club Curtea de Argeș. La acest turneu international concurează în probele de simplu și de dublu jucători din țări, printre care, Argentina, Serbia, Spania, România, Suedia, Franța, Estonia, Rusia, Tunisia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Marea Britanie, Macedonia de Nord, Moldova sau Germania.

Organizatorul Vitality Open Tour 2021 este Tenis Club Curtea de Argeş, iar partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker Romania. Alți sponsori ai turneului sunt Euro Tehno Group şi Macromex, iar promotorul turneului este Harmony Advertising.

Pe site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.


About