Prima VICTIMĂ din operațiunea PACIENTUL ACOPERIT: Sorina Pintea a dat toate detaliile

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  110

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsura care vizează trimiterea unor „pacienți sub acoperire” în spitale „nu este o „vânătoare de vrăjitoare”. Aceasta va funcționa ca o analiză în urma căreia, dacă se vor găsi nereguli, se va întocmi un raport înaintat spitalului. Acţiunea a început acum trei săptămâni şi au avut loc deja 5 astfel de operaţiuni.

S-a înregistrat și primul caz, a anunțat ministrul. Un angajat al unui spital de stat a fost dat afară după ce i-a cerut mită unui pacient care era sub acoperire.

Citește și: A câștigat marca Arsenie Boca, iar acum iese la atac! Tunurile puse pe Justiție și pe Biserica Ortodoxă

Pretextul cu care s-a dus la spital a fost pentru a face consultaţiile obligatorii pentru şcoala de şoferi, iar angajatul i-ar fi cerut pe lângă taxa legală şi o mică atenţie, lucru pentru care a plătit cu funcţia.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că operațiunea „pacientului misterios” care vizează trimiterea unor „pacienți sub acoperire” în spitalele românești nu este o „vânătoare de vrăjitoare”, ci o măsură luată în sensul redării demnității profesiei medicale.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

„Sunt foarte mulți oameni cinstiți care au privit normal acest lucru, nefiind deranjați. Nu este o „vânătoare de vrăjitoare”, nu se merge cu înregistrări audio, video, nici vorbă. „Pacientul misterios” merge, vede ce se întâmplă și dacă ceva nu e în regulă face un raport pe care noi îl transmitem spitalelor”, a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul.

Sorina Pintea a declarat că povestea „pacientului misterios” din spitale nu este invenția Ministerului Sănătății, această măsură fiind implementată la nivel european de foarte mult timp.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

„Eu cred că și la nivelul sindicatelor există destule reclamații vizavi de un anumit tip de comportamente. Povestea cu „pacientul misterios” nu este invenția noastră. Se aplică în Europa de multă vreme, face parte din cadrul strategiei anticorupție promovată de Ministerul Sănătății și de asemenea, este un indicator de acreditare evaluat în primul ciclu de acreditare, respectiv modul de respectare al drepturilor pacienților, modul în care se acordă un act medical de calitate”, precizează ministrul.

Sorina Pintea a declarat că implementarea acestei măsuri nu este un exercițiu de imagine al său sau al ministerului, întrucât „exerciții de imagine fac cei care doresc ceva, eu nu doresc decât să fac ordine în sistem, adică să susțin aplicarea legii (…) Eu am spus când am venit la Ministerul Sănătății că doresc să fac ceva, nu să devin cineva, s-a și văzut, nu am candidat pentru nicio funcție politică. Imagine pentru ce? Pentru că am grijă de pacienți?”, a spus ministrul Sănătății.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

Potrivit aceleiași surse, un lucru care a cântărit în luarea deciziei implementării acestei măsuri este scăderea gradului de satisfacție a pacienților. „Din punctul meu de vedere, povestea cu „pacientul misterios” nu are niciun fel de conotație. Noi avem chestionarele de satisfacție, care spun că a scăzut gradul de satisfacție al pacienților și mai spun un lucru: ne spun zonele și spitalele unde avem acest gen de probleme”, informează ministrul.

Sorina Pintea a concluzionat spunând că nu poate fi de acord cu practicile actuale „pe care foarte mulți dintre noi le cunosc și poate nu a avut nimeni curajul să spună cu voce tare ce se întâmplă”.

Citește și: Gigantul american care a dat lovitura cu Simona Halep! Cea mai profitabilă afacere din istoria companiei .

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *