Primarul din Sfântu Gheorghe le cere medicilor INFECTAȚI cu coronavirus să își facă publică indentitatea

  Top Tabu
  24/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Primarul din Sfântu Gheorghe le cere medicilor INFECTAȚI cu coronavirus să își facă publică indentitatea

Medicii din România par să fie victime sigure ale coronavirusului. Zeci de cadre medicale s-au infectat în ultimele zile și acesta pare să fie doar începutul. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, le cere medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, diagnosticaţi cu COVID-19, să îşi dezvăluie public identitatea pentru ca cetăţenii care au intrat în contact cu ei în ultimele zile să se poată autoizola şi să limiteze, astfel, propagarea virusului în rândul comunităţii locale.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondial

„În legătură cu situaţia de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, am solicitat personalului medical în cauză, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, să-şi anunţe numele public. Sper sincer că acest lucru se va face cât mai curând posibil, pentru a elimina temerile oamenilor şi pentru a restabili încrederea comunităţii. Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă şi responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un ţap ispăşitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectaţi să poată să îşi protejeze părinţii, copiii şi pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aş cere-o şi nu aş cere-o în mod public, dar acum există o situaţie de urgenţă, iar siguranţa şi sănătatea comunităţii trebuie să fie în primul plan”, scrie Antal Arpad, într-un mesaj postat, marţi dimineaţă, pe pagina sa de Facebook.

Până acum, cinci medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost diagnosticaţi cu COVID-19, drept urmare, 60 de persoane, dintre care 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.

De asemenea, a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări şi, totodată, s-a făcut decontaminarea spitalului.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că primul medic, diagnosticat duminică, a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv timp de 10 zile.

Potrivit acestuia, încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.

Autorităţile au făcut apel la cetăţenii care au fost în contact cu personal medical sau pacienţi ai secţiilor menţionate să se autoizoleze şi să anunţe Direcţia de Sănătate Publică sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa


About