Breaking News

Protest la Spitalul Județean Reșița! Angajații sunt nemulțumiți că sporurile le-au fost reduse

  Top Tabu
  6 months ago
  0
  74

Aproximativ 30 de angajați ai Spitalului Județean Reșița au protestat, miercuri, în curtea instituției, dar și în fața biroului directorului unității medicale, nemulțumiți fiind de faptul că sporurile le-au fost reduse, potrivit Mediafax.

Protestul spontan a fost organizat la Spitalul Județean Reșița, din județul Caraș-Severin, de către aproximativ 30 de medici, asistente, infirmieri și brancardieri angajați în trei secții ale unității medicale.

Angajații au protestat atât în curtea spitalului, cât și în fața biroului directorului, fiind nemulțumiți de faptul că, din data de 5 martie, sporurile le-au fost reduse la minimum.

Citește și: Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce 140 de radiografii au fost găsite în vestiarele a trei ortopezi

„A fost un protest spontan organizat de 30 de angajați față de reducerea sporurilor de la maxim la minim. Au fost angajați de pe trei secții, Unitatea de Primiri Urgențe, Medicină Legală și Prosectură. Ca urmare a modificărilor legislative, s-a redus o anumită categorie de sporuri, sporuri pentru condiții periculoase, pe care le au anumite secții. Unele sunt variabile, iar unele sunt sporuri fixe și unde au fost variabile, s-au redus de la maxim la minim. De exemplu, unde a fost 15%, s-a redus la 12%, unde a fost 50%, s-a redus la 30%. Dar cu mențiunea că toate sunt în limitele legale prevăzute de lege. I-am invitat la mine în birou pe reprezentanții lor, am purtat o discuție civilizată în prezența sindicatelor. Inclusiv liderii de sindicat au declarat că măsurile luate au fost în litera legii și că nu au obiecțiunii în acest sens, urmând să acționeze pe linie sindicală la București pentru a obține acele drepturi pe care le revendică”, a declarat directorul Spitalului Județean Reșița, Waldemar Murgu.

Protestul spontan organizat la Spitalul Județean Reșița s-a desfășurat timp de aproximativ 30 de minute, iar apoi angajații s-au mutat în fața Consiliului Județean Caraș-Severin pentru a-și exprima nemulțumirile.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *