„Radacini Sanatoase, orizonturi largi”

  master
  18/12/2018
  Comentariile sunt închise pentru „Radacini Sanatoase, orizonturi largi”

Tabara culturala “Radacini sanatoase, orizonturi largi” derulata de Asociatia pentru Educatie si Sanatate MENS SANA, sustinuta de Centrul Cultural al Sectorului 1, s-a desfasurat in Bucovina, in perioada 7-17 decembrie 2018 si au participat 52 de elevi din sectorul 1.

Tabara de dezvoltare personala “Radacini sanatoase, orizonturi largi” a oferit copiilor participanti o serie de surprize si activitati inedite prin care acestia au inteles ca au potential si ca pot descoperi despre ei insisi ca sunt talentati pe o directie (muzica, dans, teatru etc).  Atelierele de dezvoltare personala si educatie civica au urmarit, printre altele, ca participantii sa deprinda comportamente pro-sociale si sa invete lucruri utile pentru viata lor si pentru societate. Insusirea comportamentelor pro-sociale in copilarie si la varsta adolescentei, inseamna viitori adulti cu atitudine si potential dezirabil pentru societate. Pentru a impiedica manifestarile de agresivitate generate in mare parte de lipsurile cu care se confrunta copiii si adolescentii,si mentionam aici lipsa de afectiune, de comunicare si chiar de intelegere a unor lucruri, este imperios necesar ca cineva avizat sa discute cu ei, sa le ofere intelegere si o noua perspectiva asupra realitatii cu care se confrunta zilnic.

Programul de activitati cultural-educative elaborat si desfasurat la Gura Humorului de catre Asociatia pentru Educatie si Sanatate MENS SANA, prezinta un element de noutate prin implicarea psihologilor si psihoterapeutilor in toate palierele de lucru cu copiii.

Vizitarea obiectivelor turistice au constituit un alt punct important al acestui proiect prin faptul ca am putut oferi copiilor sansa sa vada locuri incarcate de istorie, vestigii si lacase de cult emblematice pentru Romania: Muzeul Oului de la Vama, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Sucevei, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Humor si Manastirea Voronet , Mina de sare de la Cacica, Mausoleul Eroilor de la Marasesti , Atelierul de olarit de la Marginea.

Activitatile extracurriculare au o insemnatate deosebita, astfel ca, in fiecare an, specialistii Asociatiei pentru Educatie si Sanatate MENS SANA aleg cu grija programele de dezvoltare personala prin arta pentru a ajuta aducerea la lumina a unor aptitudini ale copiilor si cultivarii lor.


About