REPLICĂ de la Cotroceni pentru ministrul Sănătăţii: ‘O tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD’

  Top Tabu
  3 months ago
  0
  52

Administraţia Prezidenţială reacţionează la declarațiile ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la faptul că întârzierile programelor naționale de sănătate ar fi cauzate de data promulgării bugetului de stat pentru 2019.

CITEȘTE ȘI: Primul lucru făcut dimineaţa: Ce obiceiuri matinale au oamenii de succes

“Ministerul Sănătății este singurul responsabil de coordonarea, controlul și implementarea programelor din domeniul sănătății. Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat pentru anul în curs a fost adoptat de Guvern și trimis Parlamentului pentru dezbateri cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege.

Încercarea de a-i imputa Președintelui României întârzieri ale programelor de sănătate reprezintă doar o tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD, tehnică menită să abată atenția de la problemele reale cu care se confruntă acest domeniu.

De altfel, asigurarea funcțională a medicației pacienților cu HIV/SIDA este o problemă veche și nerezolvată de Ministerul Sănătății. Administrația Prezidențială s-a opus prorogării termenelor de aplicare a programelor de sănătate, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, după ce legea bugetului de stat fusese promulgată, motiv pentru care prorogarea nu se mai justifica.

Prin toate acțiunile și mesajele sale publice, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a manifestat întotdeauna preocuparea pentru sistemul de sănătate și asigurarea nevoilor pacienților”, precizează Administraţia Prezidenţială.

CITEȘTE ȘI: Verdeţurile, vitale pentru sănătate. Plantele care curăţi ficatul şi reduc nivelul colesterolului .

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *