Reteaua sociala care va inlocui Facebook

  Raluca Pascu
  22/05/2016
  Comentariile sunt închise pentru Reteaua sociala care va inlocui Facebook

razboaie-pe-retele-socialeFacebook-ul a intrat deja în pensie pentru noua generație. Snapchat și Instagram sunt doar două dintre rețelele de socializare pe care le folosesc tot mai mulți copii. Interesant este faptul că, în Statele Unite, Snapchat-ul spre exemplu, este utilizat mai mult de adulți în timp ce în România a prins mult mai bine la copii și adolescenți.

Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest şi mai nou Snapchat sunt cele mai folosite platforme virtuale din România. Printre utilizatori se numără şi foarte mulţi copii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani.

Însă prea puţini dintre ei ştiu să le folosească în beneficiul lor. Asa că gaşca MediaLike şi-a propus să înveţe tot mai mulţi copii cum să folosească canalele de social media în siguranţă şi, mai ales, în favoarea lor.

Instagram este reţeaua de socializare care a înregistrat cea mai mare creştere în ultimul an. În momentul de faţă, sunt peste 400.000 de utilizatori de Instagram în România, iar la începutul anului trecut erau aproape 200.000.

Cea mai accesată reţea de socializare din România rămâne în continuare Facebook, cu aproape 8.600.000 de utilizatori activi. Asta înseamnă că, în curând, vom asista la situaţia în care unul din doi români vor avea cont pe cel puţin o platformă online.

Reţeaua care i-a captivat, însă, într-un timp record, pe copiii din țara noastră se numeşte Snapchat şi se bazează mai mult pe conţinut video.social_media_studiu_instagram_facebook_1024x644_94503200

Specialiştii spun că numărul utilizatorilor de Snapchat din România a ajuns la aproximativ 100.000, iar cei mai mulţi dintre ei sunt adolescenţi.

Cristian Manafu, consultant social media: „Putem spune că Snapchat este o reţea la care ar trebui să ne uităm. Fie că suntem oameni care lucrăm în marketing, fie că lucrăm în comunicare, în media, fie că suntem părinţi.”, a declarat el pentru Digi24.

O altă reţea de socializare care s-a dezvoltat extrem de repede în ultimii ani este Twitter. Numărul utilizatorilor din România nu se compară, însă, cu cel al Facebook-ului sau Linkedin.

Cristian Manafu, consultant social media: „Twitter-ul nu a prins în România la fel de bine ca în alte părţi. Odată pe fondul dezvoltării rapide a Facebook. Twitter-ul este şi un instrument de comunicare în mişcare. Noi abia recent au început să avem tot mai multe smartphone-uri. Nu sunt foarte multe celebrităţi în România pe Twitter. Politicieni noştri sunt activi pe Twitter doar în preajma alegerilor.”Retea-sociala

Aproape 80% dintre copiii din România, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, folosesc zilnic internetul. 95% dintre aceştia au deja cont pe cel puţin o reţea de socializare.

Potrivit specialiştilor, avantajele platformelor online pot fi, însă, mult mai mari decât dezavantajele. În Statele Unite se vorbeşte deja despre o nouă reţea socială a viitorului – una în care utilizatorii se pot vedea într-o realitate virtuală.

Cristian Manafu, consultant social media: „Cred că există un plus în favoarea reţelelor sociale. Singura menţiune negativă ar fi utilizarea în exces. Atât. Dacă nu stăm toată ziua pe Facebook, cred că reţelele sociale ne pot face viaţa mai uşoară. Exist cazuri în care se creează anumite pagini cu tematice, grupuri în care copiii pot comunica. Reţelele sociale dezvoltă în acelaşi timp anumite aptitudini. Copiii pot învăţa să citească mult mai repede, devin mai creativi. Cred că într-un mediu controlat un copil poate comunica cu familia, cu prietenii sau cu rudele îndepărtate prin intermediul reţelelor sociale. Atâta timp cât nu este expus publicului larg, iar lucrul acesta este făcut şi de adulţi.”193150_first


About