Rochiile de Ocazie: Criterii de Alegere în Funcție de Siluetă, Fizionomie și Natura Evenimentului

  master
  07/12/2021
  Comentariile sunt închise pentru Rochiile de Ocazie: Criterii de Alegere în Funcție de Siluetă, Fizionomie și Natura Evenimentului

https://images.unsplash.com/photo-1499939667766-4afceb292d05?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=873&q=80

Atunci când alegi o rochie de ocazie, trebui să fii atentă la detalii care țin de silueta ta, de conformația corpului, de sezonul în care te afli și bineînțeles, de specificul evenimentului la care urmează să participi.

 

În rândurile următoare vei afla câteva principii de bază după care trebuie aleasă rochia de seară, astfel încât, toți cei din jur să se poată bucura de o apariție feminină și glam.

 

Regula cea mai importantă în alegerea rochiei de gală este cea privitoare la tipul tău de siluetă. Fiecare femeie arată diferit, de aceea, un anumit model de rochie nu poate aranja identic mai multe femei. O rochie decoltată nu avantajează o siluetă fără forme pronunțate, cum nici rochia dreaptă nu aranjează o siluetă plinuță. Așadar, înainte de a porni la cumpărături, analizează-ți corpul. Observă care părți din corpul tău trebuie puse în valoare și care sunt cele pe care trebuie să le maschezi.

 

Tipologiile de siluetă și alegerea rochiei de seară

Pentru femeile înalte și slabe se recomandă modelele de rochii care pot da volum siluetei. De exemplu, cele cu volane, funde, pliuri sau încrețituri. Punctează-ți latura feminină purtând rochii fără bretele, lăsând la vedere senzualitatea umerilor.

 

Doamnele care au fost înzestrate cu forme generoase ar putea să se orienteze către modele de rochii mulate pe corp și care să le evidențieze formele pline, accentuând în același timp, talia și șoldurile. Evită culorile stridente și mergi mai bine spre nuanțe neutre – negru, kaki, bleumarin, bej, maro sau gri.

 

Femeile cu constituție atletică sau mai plinuțe, ar putea să renunțe la rochiile largi care să le acopere în totalitate, precum și la cele prea strânse pe corp. Rochia ideală în acest context este cea prevăzută cu o croială dreaptă, fără volane sau bufeuri. Rochiile încărcate de asemenea detalii sau cele prea largi conferă și mai mult volum siluetei. Din punct de vedere cromatic, rochia aleasă trebuie să aibă o singură culoare sau culori contrastante, cu textură simplă, fără imprimeuri sau materiale strălucitoare. Pentru un plus de confort și pentru a te simți mai încrezătoare, îți poți masca brațele cu un șal sau un bolero uni, lipsit de imprimeuri.

 

Femeile cu sânii mici pot achiziționa rochii tip tunică, asortate de preferat cu o pereche de pantofi cu toc care să le pună în valoare silueta subțire.

 

Locul și categoria evenimentului – elemente importante în alegerea rochiei corespunzătoare

Dacă ești în criză de timp sau vrei să mergi la sigur cu ceea ce ai deja în dulap, poți apela cu încredere la clasica little black dress sau rochia de cocktail. Când modelul pe care îl îmbraci este simplu, personalizează ținuta cu bijuterii cu pietre sau perle.

 

În schimb, dacă rochia ta este una voluminoasă, atunci ai grijă să nu o supra accesorizezi. Această exagerare va mări optic silueta și aspectul per total va fi unul încărcat.

 

Rochii de seară recomandate pentru orice tip de eveniment

În cele ce urmează vom puncta câteva modele populare de rochii deosebite de ocazie cu care să impresionezi la sigur.

 

Rochia de seară din dantelă este un exemplu clar de eleganță clasică, fiind un material atemporal care nu se demodează niciodată.

 

Rochiile lungi din satin, care se mulează după forma corpului sunt dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să își evidențieze într-o manieră elegantă, formele feminine, respectând linia fină dintre provocator și vulgar.

 

Rochiile tip sirenă sunt adecvate în special evenimentelor de gală, aducând o notă discretă de prețiozitate elegantă.

 

Rochiile de seară midi sunt o idee inspirată atât pentru evenimentele de gală, cât și pentru ieșirile la cocktail. Partea genială este că, fiind un model versatil care permite purtarea în numeroase contexte, o poți accesoriza după propriile preferințe.

 

 

Care e paleta cromatică pe care trebuie să o cunoască femeile înainte de a cumpăra o rochie pentru evenimente? Deși majoritatea doamnelor și domnișoarelor optează pentru îmbrăcăminte în funcție de culoarea preferată, trebuie știut că nuanțele pe care le poartă, accentuează tipul și particularitățile corpului. Astfel, îmbracă doar acele culori care se potrivesc cu tonul pielii și scot în evidență ochii. De exemplu, femeile cu un ton cald al pielii ar trebui să meargă spre culori reci și invers – persoanele care au pielea în nuanțe reci ar trebui să poarte haine în culori calde. Ce înseamnă pielea în tonuri calde și tonuri reci? Pielea cu tonuri calde se identifică prin prezența unor subtonuri aurii, în timp ce persoanele cu tonuri reci ale pielii vor avea nuanțe ușor albăstrui.

 

Prezența la un eveniment important (nuntă, botez, aniversare, petrecere privată, etc.) cere o pregătire diferită. În acest sens, fii atentă la individualitatea corpului tău (configurația, înălțimea, etc.), culoarea pielii și chiar nuanța ochilor pentru găsirea ținutei perfecte care să îți completeze frumusețea trăsăturilor fizice și care să te transforme într-o aparență spectaculoasă.


About