Șemineul – vedeta verii din living

  master
  02/07/2018
  Comentariile sunt închise pentru Șemineul – vedeta verii din living

Vara și-a facut deja simțită prezența, așa că nu va mai fi nevoie să pornim sursele de căldură din casă pentru a avea confortul termic necesar. Dar asta nu înseamnă că uităm de sobă, de termoșemineu sau de șemineul pe lemne până termperaturile vor fi din nou cu minus.

 

De exemplu, este perioada în care clapeta șemineului trebuie să fie închisă. Lăsând șemineul deschis se va crea curent de aer, și va aduce aer cald din exterior. Acum este de asemenea, un moment bun pentru a verifica dacă clapeta are nevoie reparații sau de înlocuire. Tot acum este indicat să curățați șemienul.

 

Trecând la partea mai mult estetică, este o idee bună să folosești șemineul ca parte a designului casei. Poți face acest lucru decorând spațiul cu una din următoarele idei:

 

Cum vara este anotimpul florilor, șemineul poate fi decorat cu cele mai frumoase decorațiuni florale. Puteți alege plante decorative de mari dimensiuni sau mici aranajamente florale pe care să le asezați atât în șemineu, cât și pe acesta. În acest fel, florile, fie ele decorative, fie coloratele aranajamente florale, vor face ca șemineul să reprezinte un adevărat colț de natură.

 

Decorațiunile din lemn, sculpturile și lumânările masive sunt și ele potrivite pentru a schimba aspectul șemineului pe timp de vară. În șemineu puteți realiza interesante aranjamente din lumânări decorative pe care să le aprindeți, alături de obiecte din ceramică, din lemn și chiar alături de aranajamentele florale. Puteți așeza câteva buturugi alături de lumânări decorative masive, iar impactul vizual va fi unul deosebit.

 

Lunile în care şemineul dumneavoastră nu este în uz sunt perfecte pentru a instala un nou design din marmură, dacă nu vă mai place cel vechi sau instalați unul dacă nu aveţi.

 

Instalarea unui semineu construit din marmură sau dintr-o altă piatră naturală este un job care trebuie făcut de un personal specializat pentru că sunt multe detalii de care se țin cont. Montajul sau instalarea unui șemineu se va face mai ușor în cazul în care acesta este construit în locul celui vechi, în cazul în care deja există unul în casă. Dacă însă începi de la zero, atunci ia în considerarea că vei avea nevoie de plăci de silicat de calciu și că durata și costurile vor fi mai mari. În ciuda a ceea ce ai crede, bucuria de a-ți încălzi mâinile în fața focului nu este rezervată exclusiv persoanelor care locuiesc la casă. Șemineele pot fi montate chiar și în apartamente, de obicei în living-urile din penthouse-uri, fără însă să fie nevoie de un coș de fum. Șemineele din marmură completează design-ul casei tale, indiferent dacă acesta este unul clasic, tradițional sau minimalist.

 

Dacă la început de vară te-ai apucat singur de curățarea șemineului și verificarea lui, la începutul sezonului rece, ar trebui să aveți coșul de fum şi focarul curățate și inspectate de către un coșar calificat, de către o firmă autorizată să facă acest lucru.

 

Iar dacă acum ai luat decizia de a monta un semineu cu serpentina în casa ta, apelează la firma www.alego.ro, parte a magazinului specializat în șeminee, PEFOC.ro.

Tags —


About