Sistemul de sănătate din Franța, în moarte cerebrală: 1.200 de medici au demisionat

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  80

Cel puțin 1.200 de medici din sistemul de sănătate public din Franța și-au dat marți demisia din funcțiile administrative, aceștia cerând negocieri cu privre la buget, salarii și denunțând deficiența planului de urgență al ministrului Sănătății expuse la sfârșitul lui noiembrie, potrivit Franceinfo, anunță MEDIAFAX.

Printre medicii demisionari se află un număr destul de mare de șefi de servicii, din toată Franța. Aproape peste tot se constată același lucru: lipsa personalului, reducerea numărului de paturi în special în secțiile de Terapie Intensivă pediatrică, fuziunea sau chiar închiderea serviciilor medicale sau chiar și a spitalelor.

Citește și: Răsturnare uluitoare de situație în cazul Caracal! Unde ar fi Luiza Melencu (surse) .

Un spital public în criză, unde este din ce în ce mai greu de lucrat în bune condiții. ”Avem impresia că suntem într-un moment cheie în care spitalele publice sunt pe cale să se prăbușească din punctul de vedere al calității spațiunlui. Până azi ne-am prefăcut că totul este în regulă, dar acum tratamentele propriu-zise vor fi modificate în curând și, sincer, nu mai putem face acest lucru, nu ne mai putem întoarce la fluxul corect, nu mai putem avea o administrație care să nu ne răspundă așteptărilor”, a declarat Jean-Luc Jouve, șeful secției de chirurgie ortopedică pediatrică din cadrul spitalului La Timone din Marsilia.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul

Într-o scrisoare trimisă în această dimineață ministrului Sănătății, semnatarii au calificat această demisie colectivă drept ”o decizie inedită și dificilă”.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *