Situație HALUCINANTĂ la Spitalul din Craiova: medicii PROTESTEAZĂ, după ce scandalul a bubuit în presă

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  96

Un medic din Craiova refuză să mănânce meniul primit de la firma de catering cu care are contract Spitalul Județean, dacă nu va asigura masa și pentru rezidenți, acesta, împreună cu alți doctori urmând să mănânce, joi, câte un sandwich în fața cantinei, în semn de protest, scrie Mediafax.

Medicul Liviu Vasile, de la Spitalul Județean Craiova, a postat, pe pagina sa de facebook, că refuză să mănânce la cantina unității medicale, dacă nu primesc masa și medicii rezidenți.

„Mâine (joi – n.r.) sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii” trebuie reziliat. Avem bucătărie și personal ce poate asigura masa pentru toți medicii de garda”, a scris medicul.

Mai mult, medicul spune că, alături de alți colegi ai săi, vor merge să mănânce un sandwich împreună cu rezidenții, în fața cantinei, în semn de protest.

„Mâncăm mâine (joi – n.r.) un sandwich în fața „cantinei” cu rezidenții? Cine se înscrie? (…). Sunt aproximativ 26 rezidenți de gardă. 5 pâini feliate, 500 g. bacon, 500 g. cașcaval…ceva șervețele… și o apă…”, a mai scris medicul Liviu Vasile.

Mai mulți doctori au răspuns apelului făcut de Liviu Vasile.

Citește și: Medicii rezidenți care fac gărzi la Spitalul din Craiova, puși să plătească meniul zilnic

Protestul medicilor vine după ce conducerea Spitalului de Urgență Craiova a postat un anunț în sediul instituției care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit căruia medicii rezidenți trebuie să își plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialiști și primar, iar rezidenții vor plăti 10 lei meniul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că salariul rezidenților este încadrat între 2.500 şi 6.000 de lei, iar achitarea contravalorii de 10 lei de două ori pe lună nu reprezintă un efort financiar mare.

“Medicii rezidenţi nu beneficiază de norma de hrană, de aceea mâncare în gardă. Firma de catering – care asigura gratuit pentru că aşa dorea – la un moment dat a spus: Sunt mai mulţi medici rezidenţi nu mai dorim să le asigurăm norma. Şi atunci spitalul a spus: Dacă doriţi să luaţi masa, o puteţi face contra sumei de zece lei. A fost doar o chestiune de Craiova. Un medic rezident are începând de la 2.500 de lei în primul an, până la 6.000 în ultimul an. Deci, zece lei de două ori pe lună nu cred că ar fi foarte mult”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la RealitateaTV.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *