Smile Design – ECHIPA CARE REDEFINEȘTE ZÂMBETELE

  Top Tabu
  15/05/2019
  Comentariile sunt închise pentru Smile Design – ECHIPA CARE REDEFINEȘTE ZÂMBETELE

Medici tineri, frumoși și pasionați de tot ceea ce este estetic, echilibrat și tinde către perfecțiune au creat conceptul Smile Design, o clinică de estetică dentară unde li se oferă pacienților, în locul tratamentelor clasice stomatologice, experiența unei călătorii plăcute către zâmbetul mult visat. Dr. Ayman Abboud, specialist în chirugie oro-maxilo facială, a început povestea Smile Design în urmă cu 7 ani, îmbinând estetica cu funcționalitatea, prin terapii individualizate, tratamente precise, asistate de computer, având ca scop crearea unor zâmbete frumoase și sănătoase.

 „Ne place să investim în pacienții noștri. Cu multă răbdare și pasiune, dăruim timpul și performanțele noastre profesionale sănătății și frumuseții lor. În urmă cu 3 ani, am decis să aducem o schimbare conceptului nostru și, pentru că deja dețineam totul în materie de tehnologie, am ales să redăm un aer nou prin schimbarea sediului. Îmi doream ceva diferit față de tot ce există în București în acest domeniu, un ambient mai prietenos, mai cald, care să nu te ducă nicio clipă cu gândul la un cabinet stomatologic, care inspiră acea „teamă de dentist” pe care încă o au mulți pacienți, ci din contră, să insufle relaxare, încredere și confort. Astfel, am ales un loc cu poveste, într-una dintre zonele boeme ale Capitalei, pe care, bine cunoscutul arhitect de interior Hamid Nicola Katrib, a amenajat-o exact așa cum visam, incorporând tehnologia perfect într-un decor dominat de elemente romantice”, spune dr. Ayman Abboud.

Tocmai de aceea, clinica Smile Design a fost dotată cu aparatură performantă și a beneficiat, încă de la început, de training-uri la nivel internațional și transfer de tehnologie și informație digitală, pentru a deveni clinică specializată în prevenție, diagnostic și tratamente de estetică dentară non invazive, unde pacienții revin întotdeauna cu drag.

Reporter: Cum definiți conceptul Smile Design?

Dr. Ayman Abboud:  Pe scurt, desenăm zâmbete pe care, cu ajutorul tehnologiei, le transferăm pe dinții pacienților.

Smile Design-ul este un concept relativ nou la noi în țara, însă deloc nou în Europa de Vest și mai ales în SUA. Totul începe cu o discuție cu pacientul, îi ascultăm dorințele, nevoile și așteptările, timp în care îi și observăm zâmbetul în detaliu. Sunt pacienți care nu știu sau se tem să zâmbească, dar care, prin vorbirea liberă ne furnizează informații, ulterior surprinse în cadrele foto. Pozele se încărca în programul special destinat Smile Design-ului, acolo unde se „fabrică” noul zâmbet. La următoarea ședință aplicăm pacientului o simulare a viitorilor dinți, astfel acesta vizualizând în timp real cum va arată cu noul zâmbet. Odată agreat rezultatul de către pacient și medic, se începe procedura terapeutică propriu-zisă. La final, de cele mai multe ori facem exerciții și învățăm pacienții să zâmbească cât mai natural. Este o reeducare a zâmbetului.

Reporter: Care este abordarea dumneavoastră pentru fiecare caz în parte?

Dr. Ayman Abboud: Abordarea pacienților în medicina dentară este diferită astăzi în raport cu ani în urmă, când reabilitam, din punct de vedere funcțional mai mult decât estetic, dacă pot să folosesc un limbaj mai puțin academic, aș spune că înainte „refăceam dinții pentru a avea eficiență în masticație, a putea mânca”, însă astăzi gândim din perspectivă estetică, funcționalitatea fiind deja inclusă în fiecare reabilitare. Planul de tratament al fiecărui pacient este individualizat, adaptat cerințelor cazului și dorințelor acestuia. Consultul și tratamentele sunt interdisciplinare, colaborare între medici specialiști ai clinicii. Abordarea, fie că e vorba despre implant dentar, fațete, sau rezolvarea înghesuirilor dentare pentru obținerea zâmbetului ideal, este estetică, de la igienizarea orală la montarea fațetelor. Pacientul are posibilitatea să vizualizeze rezultatul final încă dinainte de a începe tratamentul.

Reporter: Care sunt etapele de profilaxie pe care ar trebui să le aibă în vedere orice persoană pentru a-și păstra zâmbetul frumos?

Dr. Ayman Abboud: Un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos. Atunci când vedem un zâmbet frumos, trebuie să știm cu siguranță, că, indiferent că sunt dinți naturali frumoși, fațete sau coroane pe implanturi, acea dantură este întreținută. Chiar dacă avem dinți naturali aliniați și cu o formă frumoasă, trebuie să îi îngrijim profesional. Asta înseamnă igienizare profesională la fiecare 6 luni, tratarea leziunilor, oricât de mici ar părea. Este foarte important controlul la medicul dentist la fiecare 6 luni, chiar dacă nu avem semne de durere, depuneri de placă bacteriană sau tartru, inflamații sau sângerări gingivale. Să previi este mai simplu decât să tratezi. Iar profilaxia o facem atât pentru dinții naturali cât și pentru fațete sau alte lucrări dentare. Profilaxia înseamnă monitorizarea dinților și mucoaselor orale, detartraj, periaj profesional și air flow la fiecare 6 luni. Atât de simplu e.

Reporter: Care sunt inovațiile momentului în materie de estetică dentară?

Dr. Ayman Abboud: Estetica dentară înseamnă Smile Design, refacerea zâmbetului ideal, adaptat fiecărui pacient, nevoilor și cerințelor acestuia. Fiecare plan de tratament este individualizat, realizat cu ajutorul tehnologiei de înaltă clasă, care permite medicului o abordare precisă a cazului. Hollywood Smile este un „must” al vremurilor noastre, iar astăzi pot beneficia de el toți pacienții, nu doar vedetele.

Zâmbetul perfect nu înseamnă zâmbet fals. Nu ne dorim ca oamenii din jurul nostru să aibă zâmbetul tras la indigo, de aceea este important să adaptăm forma și culoarea dinților personalității fiecărui pacient, astfel că zâmbetul creat să îl reprezinte. Pentru crearea zâmbetului ideal apelăm la fațete dentare din ceramică – „veneers” – realizate cu aparatură Cad-Cam, prin scanare și frezare computerizată. Fațetele nu afectează dintele natural pentru că procedura de aplicare este minim invazivă. Atunci când pacientul a mai avut coroane la nivelul dinților, pentru a redesena zâmbetul și a obține un aspect mai natural decât aveau vechile lucrări, apelăm la coroanele Emax, integral ceramice care, datorită proprietăților optice ale materialului, redau aspectul natural al dintelui.

Reporter: Care sunt serviciile și tehnologia care vă diferențiază pe dumneavoastră de alte clinici?

Dr. Ayman Abboud: Conceptul Smile Design îmbină, în reabilitarea medicală dentară, chirurgia orală estetică, ortodonția estetică, protetica și prevenția. Fiecare dintre pacienții noștri este unic și îl tratăm ca atare, niciun caz nu seamănă cu altul, de aici abordarea complet diferită a fiecăruia. Ne place  zâmbetul prin dinții refăcuți prin  experiența trăită la noi. Îmbinăm tehnologia, materialele, tehnicienii pregătiți în centre universitare din lume. Serviciile noastre sunt de stomatologie generală abordată de medici specialiști.

Chiar dacă inserăm un implant dentar trebuie să îndreptăm dinții. Toate vor fi făcute cu aparatură și tehnică minim invazive, prin inserarea implantului într-un timp scurt, pentru a nu leza țesuturile moi, astfel încât drumul pacientului spre zâmbetul perfect să fie unul plăcut nedureros.


About