Sofer de TIR roman, 3 ani de inchisoare pentru transport de cocaina

  Raluca Pascu
  04/11/2016
  Comentariile sunt închise pentru Sofer de TIR roman, 3 ani de inchisoare pentru transport de cocaina

Cocaina l-a bagat dupa gratii: Un cetăţean român arestat săptămâna trecută la intrarea în Canalul Mânecii pentru că transporta la bordul unui camion 33 de kilograme de cocaină spre Marea Britanie a fost condamnat în Franţa la trei ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 1,3 milioane de euro.sofertirromancocaina-1478274198

Agenţi ai Poliţiei de frontieră de la intrarea franceză în Tunelul Mânecii au depistat pe 28 octombrie 33 de kilograme de cocaină într-un camion cu destinaţia Marea Britanie, o marfă cu valoarea de piaţă de două milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

Judecat în procedură rapidă de un Tribunal din Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais), şoferul TIR-ului, cetăţean român, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi la plata unei amenzi de 1,3 milioane de euro.

În momentul controlului, şoferul român a prezentat documente privind livrarea unor piese auto din Belgia care urmau să ajungă în Marea Britanie, au transmis autorităţile vamale franceze.

Şoferul camionului înmatriculat în România a recunoscut că a fost abordat de un individ în Belgia care i-a propus să îi ofere bani pentru a transporta drogurile. El a admis că efectuase deja alte trei transporturi.


In luna iulie a anului trecut, George Săman și Liviu Bângă, ambii din Vâlcea, au fost prinși după ce au introdus în țară 333 de kilograme de droguri, în operațiunea Green Arrow. Ei dețin firme de transport internațional de marfă și câștigau cel puțin 1.000 de euro la kilogramul de heroină.635237749949849950

Cele 333 kg de heroină confiscate de polițiștii de la DIICOT au fost introduse în România de doi cetățeni turci și de doi români, George Săman și Liviu Bângă, amândoi din Vâlcea.

Drogurile se aflau în două TIR-uri pe care anchetatorii le-au lăsat să intre în țară, dar le-au oprit când au vrut să iasă, cu destinația Olanda. În același timp, polițiștii au oprit un autotren la Vama Petea, și unul în Bistrița. Anchetatorii au descoperit cele 333 kg de heroină în rezervoarele TIR-urilor.


About